avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua!

Am avut un imprumut acum 7 ani dupa aproape 2 ani am devenit somer.Am platit cu intarziere ratele si am ajuns la executare silita.Am discutat cu parintii care imi plateau rata si am ajuns sa vand casa sa platesc datoria la executor,imprumutul care il facusem sa platesc banii executorului ca altfel nu puteam vinde ca imi pusese sechestru pe casa.Am ramas cu bani putini si i am dat parintilor fiindca casa fusese cumparata de ei doar eu eram pe actul de vanzare cumparare deoarece ei sunt batrani.Am mai avut un imprumut pe care il plateam dar fiindca nu am mai din ce sa l platesc am primit un telefon de la banca unde sunt imputernicit la contul tatalui ca eu primit o instiintare de la un executor judecatoresc.Ma gândesc daca nu pot aparea probleme din cauza vanzarii casei.Vanzarea a fost acum 2 ani.Stiu cit e de greu sa discuti cu executorii si când am cerut voie sa vand casa pina nu am platit datoria nu am putut vinde.A trebut sa imprumut bani cu dobanda de 10 la suta de la cineva.Am vandut forta si la un pret mic ca sa scap de executor.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:50, 20 Decembrie 2016
Daca mai traim sa primim si noi pensia.Daca vor duce varsta de pensionare la 65 de ani si 35 de ani de munca fii sigur ca nu toti o vom avea.De casa nu o vor putea lua ca e pe numele tatalui fiind o mostenire de la un unchi al meu si o va mosteni altcineva nu eu.Vor avea de asteptat ca sa execute.La credit am platit o asigurare nu au luat bani de acolo si cit am platit?Am platit si bancii si dupa si la recuperator si valoarea care o cer de dublu decit a ramas.
Intreb executorul va astepta 15 ani ca sa primesc pensie ca sa aiba ce executa?
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
IuliaCarp a scris:

Intreb executorul va astepta 15 ani ca sa primesc pensie ca sa aiba ce executa?

Are și altă soluție la îndemână`?!
Vă garantez că nu va aștepta nici măcar o zi, dacă de mâine vă angajați și veți avea salariu.
Dar dacă acum trăiți din pensia tatălui, și nu aveți venituri proprii ce poate face executorul`?!
După moartea tatălui probabil veți lucra cu ziua la negru, din cauza vârstei.
`
Spuneți dvs, ce vreți să facă acum executorul`?!
-venituri personale să le poprească nu aveți.
-bunuri mobile și imobile să le scoată la vânzare nu aveți.
-acum spuneți că nici casa n-o veți moșteni să NU aibă ce vinde imediat executorul.
`
Întrebarea dvs, "va aștepta executorul 15 ani", este RETORICĂ și reprezintă o glumă.
Sau NU`?
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2016
Dapix, utilizator
Nu ca sa nu sa aiba ce executa casa se mosteneste doar de baieti asa a dorit unchiu lui.Întrebarea nu era o gluma,ma intreb cit timp poate astepta un executor.
IuliaCarp a scris:

ma intreb cit timp poate astepta un executor.

Dvs dacă ați fi dat cuiva un împrumut, și acum respectivul ar refuza să vi-l înapoieze, cât timp ați putea aștepta`??
Până ați pleca din această lume ați tot aștepta să vă primiți înapoi banii dați împrumut.
`
Aici nu se pune problema răbdării executorului, ci a răbdării creditorilor cărora le sunteți datoare.
Dvs, nu aveți o problema directă cu executorul, că acesta poate fi azi unul, mâine alt executor..., ci veți avea mereu probleme directe cu creditorii.
CREDITORII care v-au împrumutat cu bună credință, sau v-au oferit anumite servicii..., nu vă vor uita probabil niciodată, ci vă vor notifica mereu să nu intervină prescripția, până veți ieși la pensie la 62 sau la 64 de ani, și din pensie speră ei să-și recupereze paguba.
`
Trebuie să înțelegeți că executorul acela este angajat de creditori să vă execute.
Peste ani și ani poate vor angaja un alt executor, dar creditorii păgubiți vor fi aceiași.
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2016
Dapix, utilizator
Multumesc pt raspuns!Toti cei care sunt in aceasta situatie si au urmarit discutia acum au si un raspuns.

Alte discuții în legătură

Deces cu datorii la o banca butadrian butadrian Buna ziua as dori sa va pun o intrebare. Mami in 2011 a facut un credit de nevoi personale de 15000 lei din care sa achitat retragand din pensie 1/3 pana in ... (vezi toată discuția)
Am gasit acte de imprumut la brd finance ale tatalui meu dupa ce a murit albumihaela albumihaela Tatal meu anul trecut in 28.02.2014 a luat de la BRD Finance un imprumut pentru un televizor...data scadenta a primei rate a fost in 03.04.2014 nu a platito ... (vezi toată discuția)
Executare silita girant - titular credit decedat StefanPo StefanPo Buna ziua, Tatal meu a primit astazi o instiintare prin care este anuntat ca daca in termen de 10 zile nu se va plati un credit se va trece la executarea ... (vezi toată discuția)