avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare cheltuieli interfon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare cheltuieli interfon

Buna seara
Va rog sa ma ajutati: daca trebuie sa inlocuim vechiul interfon cu unul nou, avem deja ofertele firmelor, care calculeaza pretul pe apartament, cum vor plati proprietarii, avin d in vedere ca in bloc sint apartamente cu 2,3 si 4 camere?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:26, 5 Septembrie 2009
Presedintele a scris:

elga50 are dreptate cu Normele dar articolul e un pic mai jos, adica art. 54, sectiunea 7! :)

Eu m-am referit la sectiunea 5 din aceleasi norme, art.49. "Cheltuieli pe beneficiari"
@elga, in special ... de cind o firma face calculul la o asociatie ? firma emite o factura catre asociatie pentru lucrare, nu face calculul iar asociatia isi imparte aceasta cheltuiala in conformitate cu legea 230 si hg 1588. in cel mai rau caz poate face calculul la instalatia de la distribuitor pina la interfonul pe care-l va instala in casa, inclusiv acesta, dar nu si pentru partea comuna.
@presedintele ... in citatul meu am subliniat clar ce trebuia si se specifica in mod clar ca este vorba despre instalatia de interfon, nu despre cheltuieli cu " antenă colectivă să fie desfiinţat sau casat; cutiile poştale, cheile de la uşa de intrare comună în clădire". dvs inlocuiti o prevedere clara, concisa, referitor la tema subiectului cu o alta prevedere care nu are nici o legatura cu acesta. recititi inca o data cu atentie, va rog, citatul postat de mine, iar apoi cel postat de dvs si sa n spuneti care este pe subiect si care este pe linga acesta :D
Art. 49 NU se aplica in aceasta situatie! V-am subliniat unde se incadreaza aceasta situatie.
@felix34
Nu va mai grabiti asa tare. Aveti rabdare si cititi tot!

Presedintele a scris:

"Cheltuielile de altă natură reprezintă cheltuielile asociaţiei de proprietari pentru: lucrările de întreţinere, reparaţii şi înlocuiri la antena ori antenele colective de televiziune, care se repartizează în raport cu numărul prizelor de televizoare aflate în locuinţe şi în spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, în condiţiile în care nu există o hotărâre a adunării generale prin care sistemul de antenă colectivă să fie desfiinţat sau casat; cutiile poştale, cheile de la uşa de intrare comună în clădire, care se repartizează în raport cu numărul proprietarilor; alte cheltuieli, repartizarea făcându-se în conformitate cu clauzele contractuale sau conform modului de facturare; curăţatul coşurilor de fum, care se repartizează fiecărui proprietar proporţional cu numărul sobelor şi al maşinilor de gătit racordate la coşurile de fum ale clădirii."

:)

Va las sa va raspundeti singur la intrebare! :)
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
Presedintele, utilizator
numai abonamentul la interfon se factureaza la numarul de locuitori sau la numarul de apartament. lucrarea de inlocuire a unei instalatii de interfon se factureazxa ca lucrare, pur si simplu. mai ramine acum sa faca lucrari de inlocuire a tevilor sparte, la numarul de apartamente sau de locuitori si nea gica instalatorul, firma de termoficare, de apa rece, etc.
sa va dau alt argument ... in momentul in care la o asociatie se hotaraste contorizarea gazelor, nu se face un calcul pe cota indiviza la partea comuna, iar firma face la fiecare in parte calculul conform metrajului de teava necesar fiecaruia de la instalatia comuna pina in casa, mai ales ca unii doresc 1 sau 2 focuri ?
la fel si cu aceasta instalatie de interfon la care se face referire in prima postare ... se doreste inlocuirea instalatiei de catre o firma din cele de la care au primit oferte. firma respectiva nu are niciun interes sa o repare pe cea veche, asa ca procedeaza la inlocuirea acesteia, deci poate fi considerata lucrare noua.
sper ca acum ati gasit o similitudine intre cele doua situatii.
si inca o data va specific ... o firma de interfon poate face un calcul pe parteaa comuna si un calcul fiecarui proprietar pe partea individuala. ca poate unul vrea sa-si puna interfon si-n baie iar unul deloc, ca nu are nevoie. e normal ca acestia sa plateasca identic, avind in vedere ca apartamentele sint identice si ca stau acelasi numar de locatari ???#-o
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
ContSters61266, utilizator

Alte discuții în legătură

Sistem video poparlan poparlan am montat in bloc sistem supraveghere video si am hotarat sa se plateasca la nr de apartamente este corect? (vezi toată discuția)
Plata abonament lunar lift si interfon DORUSTA DORUSTA Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca plata abonamentelor lunare la ascensor si interfon se platesc conform cotei parti sau pe nr de persoane. Am citit art ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli schimbare usa de intrare ili47 ili47 Locuim in bloc cu opt apartamente ,patru apartamente cu doua camere ,patru cu o camera.Parti indivizie 15% pt.ap.cu doua camere si 10% pt.ap.cu o camera. Cum ... (vezi toată discuția)