avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare cheltuieli interfon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare cheltuieli interfon

Buna seara
Va rog sa ma ajutati: daca trebuie sa inlocuim vechiul interfon cu unul nou, avem deja ofertele firmelor, care calculeaza pretul pe apartament, cum vor plati proprietarii, avin d in vedere ca in bloc sint apartamente cu 2,3 si 4 camere?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:26, 5 Septembrie 2009
Dupa cum vedeti, n-am pus semnul intrebarii, am bolduit ca sa intelegeti ca acolo accentuam propozitia.
N-ati pus semnul intrebarii dar ati lasat propozitia in forma interogativa!:D
Daca bolduiam cuvantul "unde" cu intentia de a accentua rostirea, da, dar n-am facut-o. Am pus accentul rostirii pe cuvantul bolduit.....;) Ca nu avem mijloace sa exprimam in scris felul cum rostim.......
Eu am inteles la ce va referiti dar probabil ati vrut sa "bolduiti" altfel rostirea:
"Unde credeti Dv. (ca) se incadreaza...."
=D>
Presedintele a scris:

@LocatarB
Si inlocuirea in totalitate a instalatiei interfon? Cum se face(ce articol)?

@felix34
Situatia e mult mai simpla: Administratorul vorbeste cu SC X SRL, in urma hotararii AG, ca se doreste inlocuirea inastalatiei interfon.
SC X SRL intreaba: cate apartamente? Administratorul: 50
SC X SRL : 50 ap x 100RON = 5.000RON aveti de plata.
Ca vrea nush ce vecin sa-si puna si in baie interfon asta e alta problema! Pe acela il suporta din buzunarul propriu nu il deconteaza pe Asociatie. Si la gaz e la fel nu? :)

probabil ca este vorba despre o conversatie telefonica, pentru un calcul estimativ. dar de facturat factureaza lucrarea ca intreg sau, la cererea asociatiei, pe partea comuna si pe partea individuala, pentru ca asociatia sa faca calculul in conformitate cu HG 1588, art 43 si 44 , la care ar trebui incadrata aceasta lucrare in mod corect . iar cind am facut afirmatia referitoare cererea asociatiei de a factura separat aceasta lucrare, pe parte comuna si pe parte individuala, am facut-o si din considerentul conform caruia "clientul nostru e stapinul nostru !", iar clientul este asociatia. iar firma nu este stapinul asociatiei sa-i impuna modul de calcul acelei asociatii
in afara de faptul ca art 54 este pe linga subiect, nu mi-ati raspuns la o chestiune .... cum procedati in situatia in a doua apartamente identice, cu acelasi numar de locatari: un ul vrea interfon in casa, celalalt nu vrea. cel de-al doilea nu poate fi obligat sa-si puna interfon in casa, dar este obligat sa plateasca la partea comuna. iar chiar dvs ati spus ca firma face calculul la numarul de apartamente. cine plateste diferenta, in aceasta suma intrind si un interfon care nu se monteaza ???

Alte discuții în legătură

Sistem video poparlan poparlan am montat in bloc sistem supraveghere video si am hotarat sa se plateasca la nr de apartamente este corect? (vezi toată discuția)
Plata abonament lunar lift si interfon DORUSTA DORUSTA Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca plata abonamentelor lunare la ascensor si interfon se platesc conform cotei parti sau pe nr de persoane. Am citit art ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli schimbare usa de intrare ili47 ili47 Locuim in bloc cu opt apartamente ,patru apartamente cu doua camere ,patru cu o camera.Parti indivizie 15% pt.ap.cu doua camere si 10% pt.ap.cu o camera. Cum ... (vezi toată discuția)