avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Clauza abuziva contract vanzare - cumparare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Clauza abuziva contract vanzare - cumparare

Buna seara,

Atat eu cat si ceilalti vecini (locatari) dintr-un ansamblu rezidential, am fost obligati la semnarea contractului de vz cumparare sa acceptam anumite clauze abuzive, printre care si urmatoarea:

"⦁ mă oblig și sunt de acord ca până la constituirea asociației de proprietari în conditiile Legii nr. 230/2007, cât şi ulterior pe o perioadă de 10 (zece) ani de la data semnării prezentului contract, Vânzătoarea sau o terță parte agreată de Vânzătoare să execute serviciile specifice activităţii de administrare a clădirii, inclusiv ale spaţiilor comune, costurile acestei activități urmând să fie suportate de către cumpărător, pe baza facturii emise în acest sens de către vânzătoare/Administrator/terță parte."

Desi am incercat sa scoatem aceasta clauza din contract, dezvoltatorul nu a fost de acord si a spus ca altfel nu semneaza contractul, daca este cazul ne si ramburseaza avansul platit in urma cu un an de zile, chiar daca in ante contract nu exista o astfel de posibilitate si niciuna dintre parti nu putea renunta la cumpararea, respectiv vanzarea apartamentului la pretul stabilit.

In fine, dupa ce am astepta un an, mi-am comandat si mobila si altele intre timp nu puteam sa renunt la apartament.. era o datorie morala .. cam la fel s-a intamplat si la ceilalti locatari.. desi nici ei nu au fost de acord si uite ca ne-am trezit cu aceasta clauza in contract. la care se adauga una si mai abuziva:

"...şi că nicio clauză din prezentul contract nu ar putea fi calificată drept clauză abuzivă."

Acum ma gandesc, oare este vreo solutie sa distrugem aceste clauze..care sunt abuzive si se poate observa de la sine.. Daca da care ar fi procesul pe care ar trebui sa il urmam noi locatarii...? sau ne ajuta vreo lege?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: pacalitul , utilizator 13:18, 22 Ianuarie 2018
Pai asta incerc sa va spun ca bineinteles ca acea clauza este abuziva dar cine nu cunoaste poate sa muste. In asociatie are loc un proces de votare prin care se alege firma care se va ocupa de administratie si care NU POATE FI IMPUS, orice clauze ar fi in contractul de cumparare. Nici nu trebuie sa eliminati paragraful, pur si simplu alegeti ce doriti in adunare. Daca nu ii convine dezvoltatorului sa dea in judecata Asociatia, pentru ca Asociatia hotaraste, nu dumneavoastra. Tot la fel putea sa treaca ca proprietarii sunt obligati sa voteze UDMR-ul.
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2017
GermanAlex, utilizator
In legatura cu impozitul, nu mai este valabila regula ca se plateste incepand cu anul urmator anului achizitiei?
Dar despre aceste clauze, ce parere aveti ? clauze in Contractul de vanzare cumparare, nu au fost in antecontract.
Cum putem rezolva aceasta problema? dezvoltatorul nici nu vrea sa auda excluderea clauzelor.

Cheltuielile de administrare în legătură cu părţile şi spaţiile comune ale imobilului în care se află situat IMOBILUL ce face obiectul prezentului contract de vânzare, sunt datorate pe durata existenţei imobilului, iar cota parte ce revine imobilului ce face obiectul prezentului contract de vânzare, va fi plătită prestatorului serviciilor de administrare şi întreţinere sau după caz asociaţiei de proprietari, în cazul în care aceasta va fi constituită ulterior semnării prezentului act, de către proprietarul sau chiriaşul apartamentului, ce face obiectul prezentului contract de vânzare. La momentul semnării prezentului contract cota parte ce revine imobilului ce face obiectul prezentului contract de vânzare din cheltuielile de administrare în legătură cu părţile şi spaţiile comune ale imobilului este de 2,5 lei/mp util apartament la care se adauga costuri supliemntare pentru locul de parcare si cotele indivize din drumurile de acces.

ne obligăm ca atunci când situatia o va cere sa constituim impreuna cu ceilalti proprietari asociatia de proprietari a blocului, sau, in cazul in care aceasta va fi constituită in lipsa noastră, sa aderăm fara nicio alta formalitate la ea, respectand intocmai prevederile legilor care reglementeaza constituirea asociatilor de proprietari şi să achităm acesteia fondul de rulrment stabilit si care intelegem ca este in sarcina noastră in calitate de nou proprietar. Totodata, intelegem si suntem de acord cu faptul ca la acest moment intreg Condominiul este administrat tehnic si financiar pana la data constituirii Asociatiei de Proprietari si ulterior acesteia , de catre o societate de administrare agreata de catre Vanzator, imputernicind in acest sens Vanzatorul cu negocierea si semnarea contractului de management in numele nostru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cumparare apartament, clauze posibil abuzive luciordachescu luciordachescu sunt pe cale sa cumpar un apartament de la un dezvoltator,si am primt draftul contractului,in afara de ce trebuie sa contina un contract notarul a introdus ... (vezi toată discuția)
Imi poate spune cineva ce implica semnarea unui contract de vanzare-cumparare ... edanes_ro edanes_ro Imi poate spune cineva ce implica semnarea unui contract de vanzare-cumparare imobil de la un vanzator reprezentat conventional de un mandatar persoana fizica. ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive dezvoltator acndrichucky acndrichucky Cum putem rezolva aceasta problema? dezvoltatorul nici nu vrea sa auda excluderea clauzelor. Cheltuielile de administrare în legătură cu părţile şi ... (vezi toată discuția)