avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

investire cu formula executorie

Buna ziua
Am o nelamurire. Succesiunea intre descendent si sotie supravietuitoare (nu mama descendentului) a fost dezbatuta in instanta. Prin decizia Tribunalului ramasa irevocabila au fost stabilite cotele. Trebuie investita cu formula executorie aceasta decizie ? - avand in vedere ca in prezent ne judecam in actiune in constatare (hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare) deoarece imobilul a fost cumparat de defunct du chitanta de mana.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vichi_90 , utilizator 12:49, 6 Septembrie 2009
vichi_90 a scris:

Ma gandesc sa nu-mi pierd cota din mostenire daca nu am investit-o deoarece cealalta mostenitoare incearca sa-mi tagaduiasca dreptul meu de descendent.
Va multumesc

Cum sa va pierdeti cota din mostenire daca nu investiti hotararea cu formula executorie :O Nu se intampla asa ceva.
In ceea ce priveste tagaduirea drepturilor d-voastra de catre cealalta mostenitoare, asta e alta poveste. Se poate contesta orice, insa nu orice contestatie are sanse de castig. ;)
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Acum m-am linistit. Va doresc o zi buna in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se poate executa o hotarare? dmdc dmdc Am o hotarare definitiva si irevocabila( impotriva unei firme de asigurari) din ianuarie 2009.Investirea cu titlu executoriu a fost facuta in iunie 2011.Cand ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie gigelas gigelas O hotarare definitiva si irevocabila,investita cu formula executorie,are vreun termen limita de a fi pusa in executare ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Termen wap54 wap54 Ce valabilitate, cat timp de la investirea unei hotarari ca executorie are acest caracter? una an, doi....cand devine fara valoarare de la investire? (vezi toată discuția)