Am notificat asociația de proprietari ca nu o sa mai locuiesc la adresa pe o perioada nelimitată pentru a fi scutit de plățile uzuale lunare.
Nu am știut ca se mai percepe taxa de administrare, iar dupa 3 ani, cand m-am întors s-a strâns o suma destul de mare la care s-au adăugat și penalizări pentru fiecare zi de întârziere timp de 3 ani.
Sunt de acord ca a fost vina mea ca nu m-am informat, dar este legal sa se adauge majorări/penalități la acesta taxa ?
La alte cheltuieli înțeleg, ca exista o terța parte, care aplica majorări, dar de ce trebuie sa plătesc si penalizări pentru salariul celor de la asociație pe langa suma adunată ?
Mulțumesc si aștept un răspuns de la cineva competent si care poate argumenta răspunsul.
daca nu v-au dat in judecata pentru recuperarea sumelor, sumele datorate sunt prescrise pentru primul an. dupa cate stiu eu sumele datorate si necerute prin instanta se prescriu dupa 3 ani. daca sumele sunt mari administratia trebuia sa fie mai prudenta in demersul de a le incasa. sigur ca trebuia sa va notifice inainte.
Chiar Fix.
De unde ati inteles ca @Cosmin2017 nu s-a achitat intretinerea mai mult de 3 ani? A zis si dansul asa ca sa intelegem noi, dar nu au fost >3ani!
Si cum ar fi fost ca @Cosmin2017 sa se "trezeasca" si dus prin instanta pentru o suma relativ mica?
@Cosmin2017 - nu mai insistati ca ceea ce trebuia sa achitati dvs. este o taxa, ci cheltuieli de intretinere, atata tot. Daca era o taxa, mergeati undeva sa le cautati printre cele 102 taxe anulate...
Administratorul, femeia de serviciu, instalatorul..., muncesc pe bani, poate sunt angajati, platesc si ei la randul lor contributii la bugetul de stat sau la bugetul asigurarilor sociale. De unde taxe?
Bun, ceea ce ati putea face pe-acolo este sa-i obligati pe cei cu taxele sa va afiseze Lista de plata. Chiar si fara afisare, omul dvs., cel care are grija de locuinta, sa-l deranjeze pe admin. sa-l intrebe ce debite aveti pe-acolo, le achita si cu asta basta, scapati de bucluc.
Succes!