avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... articolul 210(251)furt intre rude
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

articolul 210(251)furt intre rude

Buna seara!Am si eu o problema.In urma cu 6 ani am luat la mine in casa o fosta colega de facultate,in fine in luna iulie a acestui an am constatat ca aceasta mi-a sustras in mod fraudulos cardul si in repetate randuri a extars bani din contul aferent acestuia,pana la epuizarea contului.Mentionez ca titularul contului sunt eu si imputernicit tatal meu.Am fost la politie si am depus reclamatie iar fapta ei a fost incadrata la furt calificat.Mentionez de asemenea ca nu am avut la cunostiinta faptul ca in asemenea cazuri reclamatia nu mai poate fi retrasa.Mi-am recuperat prejudiciul si asa cum am promis am fost sa retrag plangerea numai ca la sectie mi s-a spus ca nu poate fi retrasa in cazul aceistei fapte si ca in cazul in care vreau totusi si o scap de puscarie sa imi schimb declaratia.Insemnand ca faptasa a fost pusa sa declare ca nu este autoarea iara eu ca banii mi-au fost luati fara stirea mea de catre tatal meu care ulterior mi i-a inapoiat si cu care m-am impacat.Si de asemenea ca doresc incetarea urmaririi.Spunand repet ca aceasta este singura solutie ca ea sa scape.Intrebarea mea ar fi urmatoarea:ce repercursiuni poate avea aceasta declaratie asupra tatalui meu,daca va intr-adevar el nu va pati nimic,daca poate lua aceasta fapta asupra lui asa cum mi s-a explicat fara sa aiba repercursiuni.Si daca da care ar fi acestea.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters83983 , utilizator 14:32, 9 Septembrie 2009
Poate fi incidenta infractiunea de furt calificat , in cazul in care userul nu ne relateaza adevarul.
Iar , odata depusa o plangere , aceasta nu poate fi retrasa.Vor fi efectuate , in mod obligatoriu , acte de cercetare.

Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Acel domn politist mi-a spus ca ar fi unica alternativa pentru ca faptuitoarea sa scape dat fiind ca fapta la care ea se incadreaza este furt calificat.Oricum a fost destul de manipulativ incat sa ma convinga ca acea acuzatie impotriva tatatui meu nu va fi decat o simpla forma de procedura,intrucat nu va atrage dupa sine nici un fel de repercursiuni asupra tatalui meu.Dar am sa ma duc sa retrag acea declaratie iar daca faptuitoarea nu are alta sansa sa scape nu am ce face mai mult de atat intrucat nu pot sa imi acuz propriul tata de asa ceva.Adica dupa ce ca ea imi fura banii altul sa plateasca.Nu este vorba de recuperarea sau nu a prejudiciului pentru ca eu de la inceput am zis ca cine fura plateste,adica imi recuperez sau nu prejudiciul,ea sa traga consecintele faptelor ei.Dar la insistentele parintilor ei si ai mei am zis sa o retrag.Dar nu asa.
Nu dati nici o declaratie mincinoasa. Dup-aia va mai treziti si cu o plangere de la "prietena" dvs. pentru denunt calomnios.
Trebuie data o declaratie ca va retrageti plangerea. Atat.
Este furt pe 210 toata ziua daca la acea data locuiati impreuna.
Deja am dat-o pentru ca am fost atat de tampita incat sa ma las influentata de acel politist care vad ca apara defapt drepturile infractorilor..si care mi-a spus ca va fi mai mult doar o forma de procedura dat fiind ca el nici nu va trebui sa vina sa dea vreo declaratie macar.Nu cred ca imi va face asa numita mea prietena plangere mai cu seama ca cei de la politie au casetele cu ea retragand banii de la bancomate.Ei au incadrat-o la furt calificat desi declarasem ca locuia cu mine.Am sa ma duc maine sa rezolv in legatura cu declaratia mea data ieri(prin care spuneam ca tatal i-a luat defapt,mi i-a inapoiat si ne-am impacat)iara ce se va mai intampla mai departe in legatura cu asa zisa mea prietena va fi treaba ei atata timp cat nu pot face nimic pentru ea fara sa incriminez un om nevinovat.Din cate stiu am dreptul de a retrage acea declaratie pe care am dat-o ieri.
Din pacate nu puteti retrage acea declaratie. Poate sa dati alta declaratie.

Alte discuții în legătură

Furt - se poate retrage plangerea? alex alex alex alex Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema . Am o plangere prealabila la politie pentru furt.Am vorbit cu persoana care mi-a depus plangerea si ne-am ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere furt, dosar in procuratura? dia2120 dia2120 ce sanse sunt de retragere plangere a unui dosar ajuns in parchet??mentionez ca cel acuzat(iubitul meu cu care locuiam impreuna) ,intro seara,nefiind acasa, ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii penale Mariakilburger Mariakilburger Nepotul meu a furat o bicicleta, fiind in stare de ebrietate. Proprietarul a sunat la 112 si in fata politiei el a recunoscut furtul. In momentul de fata se ... (vezi toată discuția)