avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen pentru cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen pentru cercetare disciplinara

Termenul de 5 zile acordat salariatului pentru a se prezenta la cercetarea disciplinara, cum tebuie socotit. De exemplu, daca ii dau astazi comunicarea, 8 septembrie 2009, cand poate fi convocat cel mai devreme? Zilele sunt zile intergi sau ziua in care ii este facuta comunicarea si ziua in care terbuie sa se prezinte intre in calcul? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 16:16, 8 Septembrie 2009
In ce lege e prevazut termenul de 5 zile lucratoare?
CCMN ;)
Aha. Ce ti-e si cu dreptul constitutional :)
pakos a scris:

Aha. Ce ti-e si cu dreptul constitutional :)

Cred ca mai mult tine de dreptul civil (art.969 C.civ.) ;)
Articolul din Codul Muncii la care faceti referire se aplica cu privire la lege in sensul constitutional si nu la conventiile cu "putere de lege".
PS Parerea mea.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
pakos, utilizator

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara deathkiss deathkiss Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la convocarea disciplinara. Care este termenul minim al unei convocari disciplinare?Este cumva 5 zile lucratoare ... (vezi toată discuția)
Convocare cercetare disciplinara- cele 5 zile ORKLA ORKLA Buna ziua. I Mi s a emis convocarea in data de 14.Iun 2010 fiind o zi de luni iar urma sa ma prezint la comisie in 21 Iun. M am prezentat in 21 dar nu au ... (vezi toată discuția)
Termenul de 5 zile ContSters133104 ContSters133104 Angajatorul trebuie sa ma convoace la cercetare disciplinara cu 5 zile lucratoare inainte de data fixata la care ar urma sa ma prezint in fata ... (vezi toată discuția)