Termenul de 5 zile acordat salariatului pentru a se prezenta la cercetarea disciplinara, cum tebuie socotit. De exemplu, daca ii dau astazi comunicarea, 8 septembrie 2009, cand poate fi convocat cel mai devreme? Zilele sunt zile intergi sau ziua in care ii este facuta comunicarea si ziua in care terbuie sa se prezinte intre in calcul? multumesc.
Nu cred ca este chiar asa ... atunci de ce se mai invoca dispozitiile CCMN referitoare la procedura cercetarii disciplinare, daca nerespectarea ei nu duce la nulitatea absoluta a deciziei de concediere ?
P.s.
nu cred ca trebuie sa ne ironizam cand dam anumite raspunsuri ...:(
Putem eventual sa vorbim despre o nulitate relativa, nicidecum despre una absoluta. Parerea mea este ca judecatorul decide intr-o astfel de speta, in functie de context, daca decizia este anulabila doar pentru nerespectarea termenului de 5 zile.
PPS Nu v-am ironizat, vi s-a parut. De ce sunteti asa de suspicios?
Rog respectuos colegii de pe forum , care au o hotarare a instantei prin care s-a anulat decizia de concediere pe baza nerespectarii termenului de 5 zile lucratoare sa ma ajute si pe mine. Instantele din Suceava considera acest termen pentru cercetarea disciplinara ca fiind unul de recomandare, iar nerespectarea acestui termen nu duce la nulitatea deciziei. Sunt curioasa cum considera alte instante....
M-am luptat atat la Tribunal , cat si la Curtea de Apel....dar degeaba: termenul este unul de recomandare - asta a fost decizia instantei. Acum sunt in contestatie in anulare si , sincer, m-ar ajuta o hotarare in acest sens....