Practic, în cazul dvs., taxa de timbru reprezintă 34 de salarii minime brute garantate in plata! (în prezent/la data cererii este/era de 1250 lei și va fi de 1450 lei de la 1 feb 2017).
Vreau sa va spun ca sunt de-a dreptul ingrozit. Si nu de marimea taxei de timbru, in primul rand. Ci, mai degraba, de lipsa de interes si de lipsa de logica (ancorata cat de cat in realitate) a oamenilor chemati sa faca Justitie in Romania.
Daca atatea cunostinte si atata rigoare in gandire au oamenii care ar trebui sa imparta dreptatea, atunci Dumnezeu sa ne pazeasca... Sa nu ne miram ca Romania este in situatia in care este, si va fi chiar mai rau...
Am sa fac precum taranul din povestea lui Creanga,
"Prostia omeneasca"... Am sa plec in lume si cand voi intalni oameni mai prosti ca acestia poate ca am sa ma intorc.
Incredibil...
Legat de
activ si
pasiv, pe care judecatorii le incurca si le amesteca atat de dezinvolt, am sa pun urmatoarea problema juristilor de pe acest forum... Daca unii vor reusi sa o rezolve, poate ca nu e totul pierdut...
Totdeauna am crezut ca este o problema pentru copii de clasa a doua. Dar se pare ca ridica probleme serioase multor judecatori care stabilesc taxa de timbru si la activ si la pasiv...
Mama il trimite pe Bula in targ, cu o gaina de vanzare.
Bula merge in "iarmaroc", si cere mult pe gaina... 25 de lei. Asa ca nu gaseste nici un cumparator. Spre spartul targului, doi cetateni se asociaza si cumpara impreuna gaina lui Bula. Asa ca platesc pretul de 25 de lei cerut de Bula, fiecare cate 12,50 lei. Bula ia banii (25 de lei) iar cumparatorii iau gaina.
Merge Bula fericit acasa. Ajuns acolo, mama sa, femeie omenoasa, il cearta pentru ca a vandut gaina atat de scump, si il trimite inapoi in targ, sa-i caute pe cei doi cumparatori si sa le dea inapoi 5 lei... "Ajunge, Bulisor, daca vinzi gaina cu 20 de lei, suntem oameni...."
Pe drum, Bula - copil, ce sa-i faci? - din cei 5 lei pe care trebuia sa-i inapoieze cumparatorilor isi cumpara o inghetata cu 3 lei (ca era cald tare)...
Ajuns in targ, gaseste cumparatorii cu gaina si le da cei 2 lei care i-au mai ramas din cei 5 lei (de 3 lei si-a cumparat inghetata). La unul ii da 1 leu, iar celuilalt tot 1 leu...
Deci, fiecare cumparator a platit cate 12.50 lei - 1 leu = 11.50 lei.
Impreuna, 11.50 lei x 2 = 23 lei
Buuunnn.
Dar, 23 de lei + 3 lei (inghetatata lui Bula) = 26 de lei.
De unde a aparut 1 leu???? Daca cei doi cumparatori au venit in piata cu 25 de lei, de unde reiese acum ca de fapt au fost 26 de lei si nu 25 de lei???
Dumnezeu sa ne aiba in paza sa, caci avem nevoie....