avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru partaj enorma
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru partaj enorma

Intrebare, daca va rog frumos:

Daca divorteaza doi soti, avand ca avere o vila care valoreaza si a fost cumparata cu 100.000 euro, din care ei au achitat un avans de 10.000 euro, restul de 90.000 euro fiind credit bancar.

Cum se calculeaza taxa de timbru?

5% din 100.000 euro (valoarea proprietatii care se partajeaza)?

sau

5% din 190.000 euro (valoarea proprietatii + valoare creditului)?

Pentru ca mie mi-au calculat 5% din 190.000 euro si am termen 3 zile sa fac cerere de reexaminare a modului de calcul.

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2017
haiawata, utilizator
Nu trebuie sa ne convingeti pe noi ci instanta cu aceste argumente.In caxul in care nu va incadrati in ajutorul public judiciar puteti solutiona mai ieftin la notar.
Nu trebuie sa ne convingeti pe noi ci instanta cu aceste argumente.In caxul in care nu va incadrati in ajutorul public judiciar puteti solutiona mai ieftin la notar.
Bună ziua, as avea nevoie de un număr de dosar pt a oputea folosi ca practica într un dosar personal cu același obiect
buna ziua, va rog sa mi comunicati numarul dosarului privind reexaminarea cererii prin care instanta a constatat ca "beneficiul real care s-ar aduce oricareia dintre partile din partaj prin atribuirea imobilului supus partajului este de 10.000 euro, restul fiind credit bancar".
multumesc
buna ziua, ati obtinut nr dosarului cu cererea de reexaminare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru cucuca cucuca am introdus actiune de partaj bunuri comune, dupa ce in prealabil sentinta de divort a ramas definitiva si irevocabila. Partajarea se referea la un bun imobil ... (vezi toată discuția)
Partaj in instanta credit ipotecar Koresan Koresan Cum se partajeaza in instanta, va rog urmatoarea situatie: Credit de nevoi personale, acum in sold de 40.ooo euro , pe inca 28 ani, garantat cu apartamentul ... (vezi toată discuția)
Este posibil in apel sa taxez la valoare pt o noua expertiza? stancescua stancescua Va rog, daca stie cineva sa-mi raspunda. Subiect: partaj In cererea de apel am avut 2 motive: 1. Instanta de fond nu s-a pronuntat pe unul din capetele din ... (vezi toată discuția)