avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru partaj enorma
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru partaj enorma

Intrebare, daca va rog frumos:

Daca divorteaza doi soti, avand ca avere o vila care valoreaza si a fost cumparata cu 100.000 euro, din care ei au achitat un avans de 10.000 euro, restul de 90.000 euro fiind credit bancar.

Cum se calculeaza taxa de timbru?

5% din 100.000 euro (valoarea proprietatii care se partajeaza)?

sau

5% din 190.000 euro (valoarea proprietatii + valoare creditului)?

Pentru ca mie mi-au calculat 5% din 190.000 euro si am termen 3 zile sa fac cerere de reexaminare a modului de calcul.

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2017
haiawata, utilizator
Sunt de-a dreptul siderat, dragi forumisti...

Si nu este vorba - neaparat - ca este mare taxa de timbru.

Ceea ce ma sperie, cu adevarat, este ca de la acesti oameni, cu aceste cunostinte si cu asemenea fisuri in mecanismele de logica si rationament, asteptam noi DREPTATEA.

Aceasta este o revelatie horror pentru mine.

Dincolo de taxa aceea de timbru, pe care nu o mai platesc si nu au decat sa se spele judecatorii pe cap si cu casa si cu creditul si cu ce vor ei...

Dar, am constatat cu grozava spaima, in mana cui este soarta noastra, a justitiabililor si a copiilor nostri....
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2017
haiawata, utilizator
Si eu am plătit taxa de timbru la un apartament luat cu credit bancar 7000 de lei (creditul este de 36100 și val apartamentului în 2009 a fost de 38000) iar alta persoana a plătit taxa de timbru 900 de euro pt aceleași sume ....vi se pare corect?
Si eu am plătit taxa de timbru la un apartament luat cu credit bancar 7000 de lei (creditul este de 36100 și val apartamentului în 2009 a fost de 38000) iar alta persoana a plătit taxa de timbru 900 de euro pt aceleași sume ....vi se pare corect?

Nu mi se pare corect ca in doua spete relativ identice taxa de timbru sa fie radical diferita.

Macar sa fie o practica unitara... Sa publice desteptii undeva intr-o lege, ordonanta, norme metodologice sau mai stiu eu ce: uite, domnilor judecatori, acesta este algoritmul dupa care se calculeaza taxa de timbru. Oricum astia stau cam prost cu matematica (de fapt chiar si cu aritmetica)

Prea multe se lasa la libera apreciere a unora sau a altora... (a judecatorilor, in cazul de fata).

Ce e aceea mai frate, "masa partajabila"? E definita undeva clar, in vreun act normativ, ca sa nu mai existe interpretari? Nu.

- "Masa partajabila iashte, ce iashte....
- Noa,... ca doar n'o fi vreun lucru mare"
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2017
haiawata, utilizator
Haideti sa va spun haiul lumii.

Am facut cerere de reexaminare a taxei de timbru.

Iar instanta care a reexaminat cererea a constat ca "beneficiul real care s-ar aduce oricareia dintre partile din partaj prin atribuirea imobilului supus partajului este de 10.000 euro, restul fiind credit bancar".

Prin urmare, s-a stabilit taxa de timbru la 5% din 10.000 euro, adica 500 euro.
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2017
haiawata, utilizator
casa cu 3 camere veche de 50 ani la periferia orasului satu mare pentru care la partaj se stabileste taxa de timbru 22.707 ron. pret de piata a casei max.120.000 ron, se refuza reexaminarea,expertiza si evaluator, dos.8081/296/2018, pensionar de 84 ani cu handicap care vreau sa plec din tara pentru tratament, multumesc alesi neamului pentru umilinta.

Alte discuții în legătură

Taxa timbru cucuca cucuca am introdus actiune de partaj bunuri comune, dupa ce in prealabil sentinta de divort a ramas definitiva si irevocabila. Partajarea se referea la un bun imobil ... (vezi toată discuția)
Partaj in instanta credit ipotecar Koresan Koresan Cum se partajeaza in instanta, va rog urmatoarea situatie: Credit de nevoi personale, acum in sold de 40.ooo euro , pe inca 28 ani, garantat cu apartamentul ... (vezi toată discuția)
Este posibil in apel sa taxez la valoare pt o noua expertiza? stancescua stancescua Va rog, daca stie cineva sa-mi raspunda. Subiect: partaj In cererea de apel am avut 2 motive: 1. Instanta de fond nu s-a pronuntat pe unul din capetele din ... (vezi toată discuția)