avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Eu, teava si vecinii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Eu, teava si vecinii

Buna ziua. Sunt nou pe site si am o problema, probabil juritica. Locuiesc la parterul unui bloc vechi ( 1960 ). O teava de apa trece pe dedesubtul unei camere si casa scarii, aproximativ la 1,5 meti adancime fata de podea. Vecinii doresc inlocuirea acestei tevi (1960)! Mentionez ca sunt deacord cu schimbarea unei tevi vechi, dar nu ne putem intelege! Ma pot obliga legal sa accept disconfortul? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 12:00, 13 Februarie 2017
:) Aveti dreptate " asa-i la bloc". Am sa ma interesez sa vad cat ar costa si poate reusesc sa ma imprumut. Cel putin inchei un circ inutil. Desi am sentimentul ca fac asta doar sa isi demonstreze ca o pot face. Din pacate nu stiu unde imi voi gasi calmul necesar, dar incerc. Va multumesc pentru ajutor. PS. Abia astept sa vad ceo sa mai reparam la anu'. :)
De ce vreti sa va imprumutati?
Lucrarea se face cu bani din fondul de reparatii la care contribuie toti proprietarii proportional cu cota parte indiviza.
Daca au hotarat ca trebuie schimbata inseamna ca exista deja bani ptr lucrare.
V-au comunicat ca trebuie sa platiti dvs inlocuirea tevii?

Opriti-va!
Nu este necesar sa va imprumutati cu nuciun leu!!!
Lasati as. prop. sa intervina, ca oricum nu am inteles ca ar fi vreo urgenta. As. prop. trebuie sa contacteze o firma sau mai bine doua sau trei, care vor analiza lucrarea si vor face oferte de pret. As. prop. analizeaza si aleg una dintre oferte. Acum, depinde - sunt as. prop. care au ceva fonduri in pusculitza, sunt akltele care nu au si atunci „forteaza” putin proprietarii sa cotizeze mai rapid fd. de reparatii.
Asadar, dvs. achitati doar partea dvs. ce va fi repartizata pe lista de plata. Dvs. aveti parte, in plus, de „distractia” cu deranjul in casa. Una peste alta, toata lucrarea trebuie sa se faca in cateva ore - daca situatia este asa cum am descriso eu si nu saparea unui jant de 1,5 m adancime.... Nu este niciun motiv ca santul sa fie asa de adanc, dar ma puteti contrazice dupa efectuarea lucrarii. Practi se inlatura gresia 9un rand), se sparge vechiul strat de mozaic si o shapa de cativa centimetri si se ajunge la tevile vechi, deteriorate, care vor fi inlocuite. Partea mai grea este legatura care se va face cu tevile verticale existente si functie de starea acestora lucrarea poate fi usor mai complicata, dar „floare la ureche” pentru un simplu meserias de instalatii.

Solicitati apoi aducerea bucatariei la starea initiala, fara compromisuri!
~ Conținut șters la cerere ~
In anul 2017 putem spune ca metoda inlocuirii unei tevi fara sapatura nu mai este "mare inginerie". Cautati o firma specializata (de obicei cei de la Eon au multe contacte) care stie sa schimbe tevi cu discomfort minim.

Alte discuții în legătură

Reparatii parti comune la bloc Andrei177 Andrei177 La solcitarea administratiei de bloc s-a efectuat o reparatie la o teava de apa pluviala care trece prin ap. meu. Aceasta teava a fost mascata de un gheu de ... (vezi toată discuția)
Teava sparta Iael Iael Buna ziua, In scara in care locuiesc s-a spart o teava la subsol. Dupa inlocuire in respectiva luna de intretinere a fost repartizata toata cheltuiala ... (vezi toată discuția)
Despagubiri radet VladimirC VladimirC Buna ziua, Prin subsolul blocului unde locuiesc, trec doua conducte magistrale apartinand RADET. Vreau sa va intreb daca pot solicita RADET-ului ( in ... (vezi toată discuția)