avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa post semnata, dar nu este semnat contractul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa post semnata, dar nu este semnat contractul de munca

Sunt incadrat informatician la un liceu (concurs 2006).
Am fost platit mereu pentru norma intreaga.
A fost negociata fisa postului fara a se semna contractul individual de munca. La semnare au incercat ca data sa fie anul 2006 (cand am dat concursul) iar fisa postului facea referire la contractul colectiv din anul scolar 2008-2009. Am corectat data negocierii fisei postului (anul 2009) si am precizat in scris ca nu am primit spre semnare contractul individual de munca. In acest moment am semnata fisa postului cu data (anul 2009) corectata dar nu am semnat contractul individual de munca. Ulterior semnarii fisei postului am primit contractul spre negociere. Am o copie xerox a acestui contract (pe 1/2 norma) si o copie xerox la un act aditional la el (de trecere la norma intreaga). Data de la care au dorit sa fie semnat era anul 2006 pentru contract si 2007 pentru act aditional. Am adus obiectii in sensul ca noi suntem in anul 2009 si nu semnez acte din urma cu 2 ani (erau si alte aspecte in contract care nu erau reale). Ce pot sa fac ca sa am si eu un contract de munca semnat legal (care contine date reale) ?
Cel mai recent răspuns: cnss , utilizator 06:00, 12 Ianuarie 2011
De 3-4 luni fac acest lucru cu inscrisurile. Acum incerc sa pregatesc un memoriu la inspectorat. CIM are deja numar de inregistrare, si actul aditional la CIM are numar de inregistrare, dar nu contine date reale.
Am inteles ca nu se poate semna un CIM de la data curenta, angajat fiind in anul 2006 !
Numai justitia poate rezolva legalitatea CIM ?
in mod legal, conractul se semeaza cel tarziu in prima zi de angajare!
Daca nu rezolvati amiabil , singura solutie este instanta.
Aveti posibilitatea de a va adresa I.TM. judetean care va analiza atit situatia dvs. la locul de munca respectiv, perioada de timp cit si contractul de munca despre care faceti referire.
Dar, pe perioada cit ati lucrat nu ati primit un fluturas in care sa fie specficat salariul si toate cele, din continutul sau trageti o concluzie.
1. Va sfatuiesc sa va adresati direct instantei de judecata! Cu toata greva magistratilor sunt convins ca se va rezolva mai repede decat prin forurile superioare unitatii scolare. Se vor face "n" comisii, se va cerceta, se va analiza si uite-asa trece timpul.
2. Adresati-va Tribunalului din judetul unde aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Art. 8
Cererile indreptate impotriva statului, directiilor generale, regiilor publice, caselor autonome si administratiilor comerciale, se pot face la instantele din capitala tarii sau la cele din resedinta judetului unde isi are domiciliul reclamantul. Cand mai multe judecatorii din circumscriptia aceluiasi tribunal sunt deopotriva competente, cererile in care figureaza persoanele aratate la alin. 1 se introduc la judecatoria din localitatea de resedinta a judetului, iar in Capitala, la judecatoria sectorului 4.

Alte discuții în legătură

Legislatia muncii elenae elenae Buna ziua, in anul 1997 am fost angajata in invatamat ca laborant, in anul 2003 am facut un curs de analist programator ajutor si scoala a facut solicitare la ... (vezi toată discuția)
Reducere post informatician cnss cnss Sunt incadrat prin concurs ca informatician (anul 2006). In urma cu circa 5-7 luni, ajutorul programator debutant, care lucra cu mine in sala a depus demisia. ... (vezi toată discuția)
Pretentii daune morale mariacapraru mariacapraru Eu am facut un memoriu catre Inspectoratul scolar in care demascam faptul ca niste burse erau incasate de directoarea liceului , ca una dintre profesoare a ... (vezi toată discuția)