avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire si drepturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire si drepturi

Eu si sotul meu am facut o casa in urma cu 22 ani in curtea bunicii lui.La acea vreme nu aveam nici un act,noi am îngrijit si am inmormintato.Anul acesta am inceput actele ptr casă si ceva pământ.La succesiune bunica avînd copii aceștia au fost de acord renunțînd ptr sotul meu ,primind certificat de mostenitor,automat numele meu nu este pe certificat doar sotul meu cu cotă 1/1.Eu sînt foarte nelamurita:1 eu aș fi putut fi trecută pe act? 2 cum ma poate trece si pe mine să am si eu drept la casa mai ales că e munca noastră avînd si 2 copii?Din ceea ce eu am găsit în curtea aia ani in urmă nu mai există nimic doar ce am facut noi amîndoi muncind.Vă rog frumos cine stie sa mi răspundeți si mie sunt fffff. nelămurită viața este înșelătoare.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:29, 24 Februarie 2017
Da s a dus cu certificatul de mostenitor doar el trecut pe el eu nici o treaba, am întrebat la notar si mă poate trece dupa cadastru si intabulare ,sa vedem in ce fel.
Foarte ciudat cum 30 de ani n-ati avut nici o problema si acum brusc aveti o revelatie. Are sotul ganduri de divort sau v-a bagat cineva in cap ca trebuie sa fiti proprietara? Sau poate aveti dvs. ganduri de divort ... Oricum ar fi, proprietatea ii apartine sotului si nu aveti cum sa apareti pe certificatul de mostenitor cata vreme nu sunteti succesor al bunicii. Da, corect ar fi fost ca bunica sa rezolve problema in timpul vietii. Cum asta nu s-a intamplat, adunati-va dovezi ca ati contribuit la edificarea/imbunatatirea casei si daca nu aveti reale probleme in casnicie, NU faceti valuri inutile. Sotul se va intreba de ce si va veti trezi in cine stie ce situatie incurcata din care va va fi greu sa iesiti
Doamna, la mostenirea aia si daca va lua sotul cu el, tot nu puteqati fi trecuta, nu aveti drept de mostenire. Nu v-a luat nimeni nimic, acel drept e al sotului.
Cat despre suflet, corect, legea porevede ca din casatorie nu te alegi cu bunuri, ci cu dragoste. Legea romaneasca nu prevede sa te imbogatesti pentru ca iubesti un om.

Riscurile intrebati-le la un avocat mai degraba sau la un notar care a fost avocat, ca notarii sunt buni la a da o anumita forta juridica unui act, nu la a explica ce risc are un document de a fi anulat intr-o instanta bdaca nu au fost intr-una. E chestiune de experienta mai degraba decat de stiinta.
In momentul in care muncești automat ai drepturi,cineva poate munci degeaba?Intr o căsnicie te alegi bine zis cu dragoste dar si respect din partea celuilalt,nu sa trăiești în nesiguranta.
sincer, eu tot nu inteleg ce v-a apucat cu nesiguranta dupa 30 de ani; cum de-ati fost sigura pana acum, neavand nimic iar acum cand are sotul dvs. casa, brusc v-a apucat nesiguranta ... mie imi miroase ca v-ati cam plictisit in casnicia asta dar nu vreti sa plecati cu mana goala ...

Alte discuții în legătură

Ce pot face sa obtin actele de mostenire + rezolva probleme? codec codec Cazul este urmatorul: - bunicii mei au lasat mostenire (casa+terenuri) tatalui meu acum 10+ ani. - in acel moment mama si tatal meu erau divortati. - la ... (vezi toată discuția)
Act de succesiune TeoDora72 TeoDora72 Buna, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, fiindca nu am deloc cunostinte juridice. Acum 3 ani, bunicul meu a murit. Acesta, impreuna cu bunica aveau in ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament: de ce cheamă notarul din nou unul dintre moștenitorii rezervatari, dacă amândoi dăduseră declarație de renunțare? Keyla Keyla Expun cat pot de scurt situația: in 2005 bunicul moare,se dezbate succesiunea,iar tatăl meu și unchiul meu ( fratele tatei) renunță la toate bunurile in ... (vezi toată discuția)