avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in declaratii

Buna ziua!

Sunt tatal unei fetite - in conditii mai speciale... Inca dinainte de a se naste fetita, mama ei si barbatul la care locuia hotarisera sa declare fetita pe numele barbatului respectiv. Am vorbit cu ei la telefon in mai multe rinduri, implorindu-i sa ma lase sa imi recunosc copilul. Ambii au fost inflexibili.

Disperat si nemaistiind ce sa fac, cu trei zile inainte de a se naste fetita am trimis mamei fetitei urmatorul SMS: "La fel ca in pilda lui Solomon, cel care isi iubeste mai mult fetita cedeaza. Cedez eu, luati-mi fetita. T. a murit, asa vor sti ai mei. Si fie pacatul vostru pe sufletele voastre in veci!"

La nastere, fetita a fost declarata pe numele acelui barbat. Cind i-am intrebat de ce au facut asta, au spus ca SMS-ul meu e o dovada a renuntarii mele la paternitatea fetitei, asa incit puteau face ce vor.

Am doua intrebari:

1. E intr-adevar SMS-ul meu o dovada a renuntarii la paternitate?
2. Daca nu, cei doi au comis fals in declaratii?
Cel mai recent răspuns: tmac , utilizator 14:31, 14 Septembrie 2009
1-nu poate fi SMS o proba la renuntarea paternitati, asa cum spuneti si personal nu vad de ce insistati asupra unui lucru care a fost lamurit ...
2-despre fals in declaratii,nici nu poate fi vorba...sunt N motive care pot fi invocate in acest sens...:)
Dupa cum am scris mai sus: "A existat si un proces in contestarea paternitatii, prin care eu am fost recunoscut tatal fetitei, iar piritul a recunoscut ca a facut tot ce i-a stat in putere pentru a ma impiedica sa imi recunosc copilul."

Cum v-a impiedicat , stimate domn ?Care i-au fost actiunile?

si, evident, cu si mai mult inainte de hotarirea judecatoreasca prin care am fost recunoscut tata al fetitei.

Pana la urma , care e realitatea cu privire la filiatia fata de tata ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Mai fac o incercare. Voi expune lucrurile in ordinea intimplarii lor in timp.

1. Las insarcinata o femeie.
2. Femeia nu locuieste cu mine, ci cu un alt barbat si nu e maritata nici cu mine, nici cu barbatul respectiv.
3. Anunt pe toata lumea ca urmeaza sa devin tata. Traiesc o perioada de fericire. Astept ca femeia sa se mute cu mine.
4. In urma investigatiilor (ecografie), rezulta ca fatul e o fetita. Impreuna cu mama fetitei ii aleg numele: T.
5. Mama fetitei inca nu se muta cu mine. Incep sa am banuieli si intrebari. Incep sa ma tem ca nu-mi voi putea recunoaste fetita.
6. In ultima luna de sarcina, mama fetitei ma anunta ca nu se va muta la mine. Incerc sa obtin promisiuni ca voi fi recunoscut tata al fetitei. Nu le obtin.
7. Sunt tot mai disperat. Incerc sa vorbesc atit cu mama fetitei, cit si cu barbatul cu care locuieste. Incerc sa-i conving sa-mi permita sa-mi recunosc fetita. Nu reusesc. Celalalt barbat imi spune chiar: "Vrei o fetita? Du-te la casa de copii si ia-ti de acolo o fetita."
8. Cu trei zile inainte de nasterea fetitei, disperat si deprimat, ii trimit mamei fetitei un SMS cu urmatorul continut: "La fel ca in pilda lui Solomon, cel care isi iubeste mai mult fetita cedeaza. Cedez eu, luati-mi fetita. T. a murit, asa vor sti ai mei. Si fie pacatul vostru pe sufletele voastre in veci!"
9. Se naste T (cu o saptamina mai devreme decit era programat). Nici mama fetitei, nici celalalt barbat nu ma anunta sa vin la maternitate sa-mi recunosc copilul.
10. Citeva zile mai tirziu, mama lui T. ma suna si-mi spune ca mi s-a nascut fetita, dar ca poarta numele celuilalt barbat. Ma cheama sa-mi vad fetita, desi celalalt barbat imi interzisese sa vin s-o vad.
11. O conving pe mama lui T. sa deschida impreuna cu mine actiune in contestarea paternitatii impotriva celuilalt barbat. Incepe procesul. Celalalt barbat se declara de acord cu actiunea.
12. Fac testul ADN, conform caruia sunt tatal lui T cu o probabilitate de 99,999999%.
13. Sunt recunoscut, prin hotarire definitiva si irevocabila, tatal lui T.
14. Cind, dupa nasterea lui T., i-am intrebat pe mama fetitei si pe celalalt barbat de ce au trecut-o pe T. pe numele acestuia din urma desi stiau amindoi ca eu sunt tatal ei, de ce nu m-au lasat sa-mi recunosc fetita, mi-au spus de fiecare data ca din cauza SMS-ului meu, ca eu sunt de vina, ca prin acel SMS am renuntat practic la paternitatea fetei mele, asa incit erau indreptatiti sa faca cum au crezut de cuviinta la momentul respectiv, de vreme ce fetita nu avea tata.

Acestea sunt faptele, pe care sper ca le-am expus cit se poate de clar. Mie raspunsul celor doi mi se pare cusut cu ata alba, asa incit am pentru dumneavoastra urmatoarele doua intrebari:

PS Am rugamintea catre cei care doresc sa intervina in acest topic sa o faca exclusiv prin oferirea de raspunsuri la cele doua intrebari - si eventual, daca se poate, sa isi justifice raspunsurile. Multumesc frumos!
1-In conditiile existentei unei hotarari definitive ,care va recunoaste dreptul de paternitate,orice sms/aspect/supozitie ,invocata nu detin autoritate superioara hotararii instantei de judecata.
2-Din mesajul dvs nu rezulta elemente sau indicii temeinice care sa poata conduce la eventuala incadrare sub incidenta disp art 292 C pen.
Expunerile colegilor sunt profesioniste ,si de necombatut,ramane ca dvs sa acceptati situatia ,cu consecintele ce decurg.
tmac a scris:

Buna ziua!

Sunt tatal unei fetite - in conditii mai speciale... Inca dinainte de a se naste fetita, mama ei si barbatul la care locuia hotarisera sa declare fetita pe numele barbatului respectiv. Am vorbit cu ei la telefon in mai multe rinduri, implorindu-i sa ma lase sa imi recunosc copilul. Ambii au fost inflexibili.

Disperat si nemaistiind ce sa fac, cu trei zile inainte de a se naste fetita am trimis mamei fetitei urmatorul SMS: "La fel ca in pilda lui Solomon, cel care isi iubeste mai mult fetita cedeaza. Cedez eu, luati-mi fetita. T. a murit, asa vor sti ai mei. Si fie pacatul vostru pe sufletele voastre in veci!"

La nastere, fetita a fost declarata pe numele acelui barbat. Cind i-am intrebat de ce au facut asta, au spus ca SMS-ul meu e o dovada a renuntarii mele la paternitatea fetitei, asa incit puteau face ce vor.

Am doua intrebari:

S.M.S.-ul trimis nu poate fi o dovada a renuntarii la paternitate,cu atat mai mult,cu cat instanta a constatat judecatoreste pe baza probelor administrate ca sunteti tatal minorei.
Va dau acelasi sfat ca si d-l avocat,acela de a nu mai tensiona lucrurile si mai mult,dar daca totusi ,doriti sa va adresati organelor de urmarire penala,formulati plangere la sectia de politie sau la Parchetul pe raza raueia/caruia s-a facut inregistrarea nasterii,
Infractiunea de"fals in declaratii",astfel cum este prevazuta in art.292 c.pen.este sanctionabila cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.Plangerea penala trebuie dovedita cu inscrisuri si eventual,martori

Alte discuții în legătură

Paternitate falsa Anescumihai Anescumihai Va rog ajutati-ma cu un raspuns la urmatoarele intrebari : cind se cere de catre instanta stabilirea paternitatii unui copil, nu ar fi normal ca la testari sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Mihaela2290 Mihaela2290 Buna ziua. As dori sa ma ajutati sa rezolv o problema veche. Am o fetita de 5 ani nascuta in Italia. M.am despartit de tatal inainte de a naste fetita. Mi.am ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)