tmac a scris:
Buna ziua!
Sunt tatal unei fetite - in conditii mai speciale... Inca dinainte de a se naste fetita, mama ei si barbatul la care locuia hotarisera sa declare fetita pe numele barbatului respectiv. Am vorbit cu ei la telefon in mai multe rinduri, implorindu-i sa ma lase sa imi recunosc copilul. Ambii au fost inflexibili.
Disperat si nemaistiind ce sa fac, cu trei zile inainte de a se naste fetita am trimis mamei fetitei urmatorul SMS: "La fel ca in pilda lui Solomon, cel care isi iubeste mai mult fetita cedeaza. Cedez eu, luati-mi fetita. T. a murit, asa vor sti ai mei. Si fie pacatul vostru pe sufletele voastre in veci!"
La nastere, fetita a fost declarata pe numele acelui barbat. Cind i-am intrebat de ce au facut asta, au spus ca SMS-ul meu e o dovada a renuntarii mele la paternitatea fetitei, asa incit puteau face ce vor.
Am doua intrebari:
1. E intr-adevar SMS-ul meu o dovada a renuntarii la paternitate?
2. Daca nu, cei doi au comis fals in declaratii?
S.M.S.-ul trimis nu poate fi o dovada a renuntarii la paternitate,cu atat mai mult,cu cat instanta a constatat judecatoreste pe baza probelor administrate ca sunteti tatal minorei.
Va dau acelasi sfat ca si d-l avocat,acela de a nu mai tensiona lucrurile si mai mult,dar daca totusi ,doriti sa va adresati organelor de urmarire penala,formulati plangere la sectia de politie sau la Parchetul pe raza raueia/caruia s-a facut inregistrarea nasterii,
Infractiunea de"fals in declaratii",astfel cum este prevazuta in art.292 c.pen.este sanctionabila cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.Plangerea penala trebuie dovedita cu inscrisuri si eventual,martori