avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare judecatoreasca nerespectata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare judecatoreasca nerespectata

Ce se întâmplă în situația în care părintele rezident refuză să respecte o hotărâre judecătorească definitivă privind aducerea minorului la psiholog pentru efectuarea programului de consiliere psihologică dispus de instanță ? Și executorul judecătoresc și instanța care a dispus obligația de efectuare a programului de consiliere psihologică al minorului au fost notificați de către psiholog despre refuzul, exprimat în scris, al părintelui rezident.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 15:25, 8 Martie 2017
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Este posibil sa se sesizeze organul de urmarire penala.


Pentru ce mai exact ?
Nu reiese din enunt ca avem o infractiune de nerespectare a hotararii, in sensul art din codul penal, hotararea trebuie pusa in executare la cererea creditorului.

Judecatorul poate da amenda. Daca nu, se poate executa silit hotararea, se pot cere amenzi iar in paralel se poate merge pe plangere penala. Ar fi bine sa fie 2 plangeri, pentru nerespectarea programului de vizita si pentru nerespectarea deciziei instantei de a duce copilul la psiholog. In felul acesta chiar daca se da eventual inchisoare cu suspendare la amandoua, 2 condamnari cu suspendare duc automat la inchisoare si puteti recupera copilul.
Este vorba despre refuzul parintelui rezident de a se prezenta cu minora la psiholog pentru programul de consiliere psihologica, obligatie dispusa de instanta printr-o sentinta defintiva.
Multumesc. Trist ca trebuie sa se ajunga la astfel de masuri, trist ca parintii rezidenti nu se gandesc la traumele pe care le provoaca propriilor copii, foarte rau ca legea, asa cum este ea facuta, nu protejeaza nici parintii, nici minorii in astfel de situatii. De ce oare justitia nu poate duce pana la capat masurile dispuse si un parinte este astfel nevoit, pentru a-si vedea copilul, sa faca plangeri penale impotriva celuilalt parinte? Personal nu cred ca asta reprezinta normalitatea. Avem justitie, aceasta ar trebui sa infaptuiasca legea pana la capat!
Cati ani are copilul? De ce s-a ajuns pana aici? Nu exista in familie nicio persoana care ar putea vorbi cu mama? E o prostie ca nu duce copilul la consiliere, se auto-invinovateste. Ce motive invoca?
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2017
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil este alienat? againstPAS againstPAS Care sunt sansele reale ca tatal nerezident al carui copil este alienat sa mai poata avea relatii normale, firesti parinte-copil? Inteleg ca in alte tari, daca ... (vezi toată discuția)
Domiciliu minor, alienare parentala claudiuferlai claudiuferlai Buna ziua, Dupa 2 ani de proces, divort cu minori, dupa ce prima instanta decide fara a-mi accepta probele si cu exemple contradictorii deciziei in motivare, ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)