avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare judecatoreasca nerespectata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare judecatoreasca nerespectata

Ce se întâmplă în situația în care părintele rezident refuză să respecte o hotărâre judecătorească definitivă privind aducerea minorului la psiholog pentru efectuarea programului de consiliere psihologică dispus de instanță ? Și executorul judecătoresc și instanța care a dispus obligația de efectuare a programului de consiliere psihologică al minorului au fost notificați de către psiholog despre refuzul, exprimat în scris, al părintelui rezident.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 15:25, 8 Martie 2017
Pentru user: DGASPC nu are dreptul de a nu raspunde timp de 3 ani. Nu am inteles exact daca nu v-au raspuns deloc sau au refuzat (daca da, in baza carui articol) sa intervina. Mai cautati executori judecatoresti, sunt unii si cu coloana vertebrala ce inteleg necesitatea acestui demers. In alta ordine de idei, despre plangerile penale: niciun parinte nu cred ca ar face plangere penala celuilalt cu scopul de a ajunge la puscarie.
Dar eu astept stimate user sa treaca ani de zile in care de exemplu va este limitat orice acces la copil, in care nu-l puteti strange in brate nici macar de ziua lui sau sa-i dati un cadou de Craciun pentru ca mama nu are chef, si atunci sa vedem ce faceti. Astept sa mergeti nu de zeci ci de sute ori la copil cu acelasi rezultat si atunci mai vorbim. Si sa va fereasca Sfintii sa se apuce mama copilului sa va faca ea dvs vreo 5, 10 plangeri penale asa de incalzire.
Multumesc pentru sustinere. Copilul are aproape 9 ani. Am făcut tot ce spuneți dvs., cu foarte multă greutate și cu opoziție constantă din partea mamei, care a avut grijă să alieneze copilul contra mea, până la a-i interzice să se mai apropie de mine și a refuza programul de legături, consilierea psihologică etc. Cam asta este situația. Dar bineînțeles că nu voi renunța cu niciun chip la copilul meu.
Cu tot respectul, sunteți pe lângă subiect. Tocmai am spus că nu aleg calea plângerilor penale recomandată de unii utilizatori. Iar mama ar trebui să aibă bază legală să-mi facă mie plângeri pentru ceea ce nu respectă ea. Din câte știu eu legea penală nu funcționează așa.
Faceti solicitari catre DGASPC, invitati mama la mediere, propuneti-i mersul la un psiholg, scrieti rudelor, oferiti copilului in scris (a fi parinte inseamna a da copilului tau- ce? orice, o carte, acuarele, pantofi-nu a face plangeri). In continuare nu stiu ce varsta are copilul, mergeti la gradinita, la scoala, la sedintele cu parintii,etc. Cand terminati lista, luati-o de la capat.

Adica faceti orice mai putin sa sesizati organelor competente faptul ca legea e incalcata....
Daca credeti ca suferinta copilului e salvata pentru ca nu faceti plangere penala mamei va inselati in opinia mea. Pentru ca suferinta minorului e in continuare foarte mare cand I se spune ca tatal lui e rau, ca nu-l iubeste, cand e speriat sa nu se apropie de dumneavoastra. Credeti ca mama alieneaza copilul cu frumosul?
Personal sunt un parinte care nu s-a lovit de asta insa nu pot pricepe absolut deloc cum ingaduirea abuzului asupra unei fiinte este considerat un act de mila de catre anumite persone. Doar cateva secunde insa pentru ca apoi se face lumina respectiv...stai putin doamna e avocat, din asta traieste.....asta e nisa ei, parintii alienatori =D>
Copilul din poveste doamna PS are doi parinti, nu e ok sa omori unul dintre ei, sa il trimiti ca pe un caine sa astepte in fata scolii cu acuarele si apoi sa il pui sa ia povestea de la capat si sa te simti o buna crestina. Da, contul creste in banca odata cu procesele insa cu ce pret?
Domnule Nililiane, eu nu pot judeca in nici un fel actiunile dumneavoastra insa din experienta mea e drept, destul de limitata, alienarea s-a limitat sau s-a oprit atunci cand parintele alienator a dat ori de penalizari ori a incasat o condamnare cu suspendare, constient ca a doua il duce direct in puscarie.
Dar bineînțeles că nu voi renunța cu niciun chip la copilul meu.

Din pacate, pare ca ati ajuns in situatia in care ori faceti plangere penala ori renuntati la el.


When, se pare ca sunteti foarte revoltat cand cineva indrazneste sa nu urmeaza "calea" dvs, respectiv calea plangerilor, pe care, din calitatea de casatorit fericit, o cunoasteti perfect. Oare cum?
Nu puteti "sfatui" un om in contra alegerilor lui, de conduita generala. Userul afirma in repetate randuri ca nu doreste calea plangerilor penale. Ce vreti, sa-l obligati, precum pe copil, sa faca ce vreti dvs?
un barbat adevarat nu va lovi (metaforic, sa nu mai vorbesc de sensul propriu) niciodata mama copilului lui. Si asta din doua motive: un barbat adevarat nu se razboieste cu o femeie si un barbat adevarat protejeaza pe mama copilului lui,
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2017
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil este alienat? againstPAS againstPAS Care sunt sansele reale ca tatal nerezident al carui copil este alienat sa mai poata avea relatii normale, firesti parinte-copil? Inteleg ca in alte tari, daca ... (vezi toată discuția)
Domiciliu minor, alienare parentala claudiuferlai claudiuferlai Buna ziua, Dupa 2 ani de proces, divort cu minori, dupa ce prima instanta decide fara a-mi accepta probele si cu exemple contradictorii deciziei in motivare, ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)