avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical cu politia la usa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical cu politia la usa

Ce parere aveti despre ultima initiativa a Ministerului Muncii despre verificarea veridicitatii concediilor medicale cu ajutorul politiei? Daca nenea sectoristul nu te gaseste acasa si nici la spital, pe langa faptul ca se anuleaza concediul, mai iei si amenda... De parca o raceala sau o gripa te obliga sa stai in pat, imbracat in ghips si legat de picior...
Cel mai recent răspuns: ContSters48919 , utilizator 07:42, 14 Martie 2010
nuami29 a scris:

In ziua de azi iti este teama si sa iti mai iei concediul medical chiar daca ai probleme destul de grave de sanatate, de frica sa nu iti pierzi locul de munca!
Eu a trebuit sa o duc pe mama personal sa se interneze, are tromboflebita intr-un stadiu avansat!

:sorry:
acest diagnostic "tromboflebita cronica" poate sa creeze complicatii grave.
in cazul netratarii la timp.

Insanatosire grabnica si tratament adecvat stoparii (daca mai este o sansa)

E tare urata ceasta boala si cu crize...fff.dureroase (cunosc un caz al unei "colege".

:sorry::sorry::(:(:(:(
In opinia mea este o masura abuziva, care nu are in vedere nici macar cazuistica medicala.Eu am avut o depresie pentru care am stat trei saptamani in spital si apoi pana la 60 de zile acasa...Recomandarea medicilor a fost sa incerc o perioada cat mai mare de refacere psihica, cu concediu medical prelungit, plimbari in aer liber, eventual mers intr-o statiune.E dovedit stiintific faptul ca pe depresie exista cea mai mare incapacitate temporara de munca, a se vedea indicatorii DALY(disability adjusted life years).Ce-ar face politia in acest caz?E aberant, nu m-as simti in largul meu, ca doar nu sunt sub control judiciar.Exista destule boli care nu necesita izolarea pe care o vede domnul Bazac, un mare farseur al politicii romanesti...Umblati la cauze, oameni buni, la salarizarea mizerabila a medicilor si la alte ratiuni, nu va repeziti sa luati masuri politienesti.Mi se pare jenant si inuman...
Gheorghe Costel a scris:

In opinia mea este o masura abuziva, care nu are in vedere nici macar cazuistica medicala.Eu am avut o depresie pentru care am stat trei saptamani in spital si apoi pana la 60 de zile acasa...Recomandarea medicilor a fost sa incerc o perioada cat mai mare de refacere psihica, cu concediu medical prelungit, plimbari in aer liber, eventual mers intr-o statiune.E dovedit stiintific faptul ca pe depresie exista cea mai mare incapacitate temporara de munca, a se vedea indicatorii DALY(disability adjusted life years).Ce-ar face politia in acest caz?E aberant, nu m-as simti in largul meu, ca doar nu sunt sub control judiciar.Exista destule boli care nu necesita izolarea pe care o vede domnul Bazac, un mare farseur al politicii romanesti...Umblati la cauze, oameni buni, la salarizarea mizerabila a medicilor si la alte ratiuni, nu va repeziti sa luati masuri politienesti.Mi se pare jenant si inuman...

Sunt perfect de acord cu Dv.
Datorita stresului vietii socio-profesionale -uneori-combinat cu stresul familial pe fond material,afectiv..etc.--romanii sunt diagnosticati de medicii de specialitate cu "depresie " pe fond de personalitate, pe fond al bolilor organice ,pe fond afectiv...s.a.m.d.
Aceasta "boala"se trateaza cu ajutorul medicamentos(in forma agravanta) ori prin activitati relaxante.
In cazul unei depresii care survine pe fondul de stres iar terapia adjuvanta nu da rezultatele unei vindecari ,in timp de maximum 6 luni de zile , apar complicatiile cronice -care nu sunt placute absolut de loc.
Vointa pacientului de a se redresa ,reprezinta tratarea in timp cat mai scurt.
Optimismul si gandirea pozitiva -pot fi efectele terapeutice cele mai benefice in toate cazurile-.
Din punct de vedere statistic,in Romania ,bolile de natura psihica -in ultimii ani-au luat o amploare progresiva si in randul clasei intelectuale (din motive de suprasolicitare nervoasa)

Multa sanatate tuturor !
:)
=D>:tooth:

Asa ne trebuie, ca suntem romani.....eu si vad un scenariu: concediu medical pentru hemoroizi, bolnavul nu poate sta in fund la servici dar are indicatia sa se plimbe, sa faca miscare..........si vine d-nul politist la usa, cu pantalonii in vine bolnavul se grabeste sa ii deschida sa nu figureze ca e concediu nemeritat......"Ce suma de bani ar putea sa primeasca suplimentar la salariu politistul pentru a constata daca bolnavul e chiar suferind?" A........ si cred ca pentru asta intr-adevar ar trebui angajati politisti cu facultatea de medicina nu? Ca in Romania s-ar putea cere si asa ceva.
Domnule Boc pe cand aprobati o lege in care un referent sa poata controla decizia unui magistrat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul la plata a concediilor medicale ENGFULL ENGFULL este o situatie care scapa de sub control am citit pe acest forum diverse discutii pe aceasta tema , chiar eu am mai initiat o astfel de discutie la un ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala daniella28 daniella28 as vrea sa intreb daca pot beneficia de pensie de boala,sufar de depresie,am mai avut acum 10 ani pe fond de stres la servici si moartea cuiva drag si m-am ... (vezi toată discuția)
La cate zile de concediu medical pentru ingrijirea copilului pana in 7 ani am dreptul in 12 luni? mos_gerila2004 mos_gerila2004 as vrea sa stiu pt ca legile sunt total abramburite, cate zile de CM pt ingrijire copil am voie intr-un an si cum si cine le poate acorda. (vezi toată discuția)