avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Actiune in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Actiune in instanta

Buna dimineata.In situatia cand drepturile salariale restante,pe care le ceri intr-o cerere de judecata,cuprind de ex.(salarii restante,sal.compensator,ore suplimentare,co neefectuat,spor vechime etc.) la obiectul actiunii se trece suma totala a acestora sau fiecare in parte ca capate de acuzare?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:27, 9 Noiembrie 2009
raman la parerea mea ..aveti grija cum formulati juridic...cum v-a spus si mai sus colegul "Reclamantul nu are ce exceptii sa invoce cu privire la modul de intocmire a intampinarii" ...practic nu exista asa ceva.la ce va referiti dvs. nu constitue exceptii , in sens juridic.

nu de alta , dar sa nu va simtiti nedreptatit daca vi se repinge actiunea pentu ca nu ati stiut procedura...judecatorul judeca, nu va asigura reprezentarea.

oricum succes!
Buna dimineata.
In situatia in care contractul indiv. de munca nu a fost incheiat in forma scrisa, se prezuma ca a fost incheiat pe o durata nedeterminata, iar partile pot face dovada prevederilor contractuale si a prestatiilor efectuate prin orice alt mijloc de proba

In judecata am dat societatea - ca persoana juridica, iar in intampinare parata afirma, in apararea sa la unele petituri, faptul ca nu poate plati aceste sume deoarece eu am negociat, semnat, insusit acest CIM avut, cu toate ca stie ca acest CIM nu l-am primit, semnat, vazut
Am inteles din studiu intampinarii ca practic vrea sa recunosc ca nu eu am semnat acest CIM, vrand probabil sa iasa basma curata dand vina pe vechii patroni
E posibil?
Potrivit art.1169 C.civ., cel ce face o propunere inaintea judecatii trebuie sa o dovedeasca. Prin urmare, daca parata face afirmatia ca dvs nu ati vrut sa semnati c.i.m trebuie sa demonstreze in fata instantei acest lucru.
Dvs trebuie sa faceti dovada ca ati lucrat in acea perioada , utilizand orice mijloc de proba prevazut de lege (martori, inscrisuri, prezumtii).

In intampinare parata poate spune orice, insa trebuie sa si faca dovada afirmatiilor sale.
la actiunea mea am anexat o copie dupa CIM luata de la ITM, certificata de mine cu data primirii.
Fostul patron a semnat si in dreptul salariatului cu semntura lui. Eu avand samnatura destul de simpla, se poate sesiza forte usor ca nu eu am semnat acel contract.
Eu in actiune nu am semnalat acest aspect, doar ca nu am primit o copie.
Ca idee am acceptat acest acest CIM asa cum e ( este intocmit in forma cea mai simpla) si am cerut in actiune drepturi salariale restante pe petituri separate ( ore supl., sporuri etc) pe intreaga perioada.
Noul patron, la ultima incercare a mea de a rezolva amiabil acest conflict de munca a spus ca imi va plati doar de cand a venit dansul si doar dupa cim avut ( 8ore si nu 12 cat am lucrat)
In paranteza, stiu ca noul patron se afla in situatii conflictuale cu vechii patroni, din cauza diverselor probleme in actele firmei preluate, afland astfel ca nici CIM meu nu e in regula. Stiu asta din sursa destul de sigura.
Am mentionat acestea, pe scurt, pentru a se intelege mai bine situatia de fapt, inainte de a introduce actiunea

Apararea pri intampinarea depusa se apara doar prin doua moduri:
- nu m-am prezentat sa ridic aceste drepturi
-sustine , cu litere mari si ingrosate, faptul ca am avut un CIM acceptat, semnat si insusit,fara clauze
Problema este ca acest aspect il mentioneaza de multe ori, punand in vedere instanta ca este foarte important de observsat
Intreb daca tactica asta a paratei poate fi o cale de aparare, de scapare, de anulare a procesului prin exceptii ceva
Incearca ceva de genul rea intentie, nu stiu ce sa zic, mai ales ca a formulat si o cerere reconventionala din cateva randuri la sfarsitul intampinarii
Daca parata face dovada ca nu v-ati prezentat sa va ridicati drepturile restante, exista posibilitatea ca actiune advs sa fie respinsa ... desi poate exista si posibilitatea amanarii judecarii acesteia la solicitarea paratei pentru a se rezolva litigiul pe cale amiabila.

Daca doriti sa contestati semnatura pe c.i.m., puteti solicita instantei inscrierea il fals a acelui inscris.

Alte discuții în legătură

Farmulare raspuns lilicrin lilicrin Cum se formuleaza raspunsul la o intampinare in care se solicita respingerea actiunii ca nefondata si obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecata? (vezi toată discuția)
Intampinare lilicrin lilicrin Buna! As dori sa stiu daca poate oricine sa depuna intampinarea (sa o intocmeasca) sau este nevoie de un specialist? O firma X de la care am achizitionat 2 ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca Nina1 Nina1 Angajatorul a completat si semnat in numele meu cererea de demisie pe care a anexat-o la cererea de incetare a CIM.In prealabil a completat si semnat in numele ... (vezi toată discuția)