avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita, refuzul minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita, refuzul minorului

Buna ziua. Mama este divortata de un an, cu un copil de 14 ani pe care instanta i l-a incredintat la divort..
Copilul desi are locuinta proprietate, in ea locuieste tatal cu concubina pe motiv ca nu are unde altundeva sa se duca, tatal si-a alungat copilul, iar minorul locuieste cu chirie impreuna cu mama lui.
La divort instanta a dat vina lui exclusiva.Nemultumit, a facut apel in care singura dorinta a fost ca instanta sa stabileasca domiciliul copilului in alta casa, nicidecum in proprietatea acestuia din urma.
Acum tatal a deschis dosar pentru vizitare minor,
Pe copil nu l-a cautat de un an, nu il ajuta cu nimic financiar.
Minorul nici nu vrea sa auda de el, va fi audiat la instanta si probabil va spune ca nu vrea relatii cu tatal.
Ce pateste mama in acest caz?
Pai v-a citIt gi-jane din codul bunelor maniere cunoscut si sub numele de legea 272/2004. Asta cu bunicul...e ca si cum nu ai putea manca fara shervetzel. Dar depinde peste ce instanta dati: daca e una care apreciaza bunele maniere sau e una care mananca cu mana, de la fastfood.
Eu nu pot sa dau mesaje sau sa sun la un numar la care nu imi raspunde nimeni. Mi s-a spus ca a fost alegerea mea sa divortez, asa ca sa il las sa isi traiasca tineretea de 40 de ani!

Mail......am precizat destul de clar ca mail nu sms.
Si iata cum se separa uleiul de apa =D>

Vedeti doamna, daca adevarul era cel spus de dumneavoastra, nu ati fi avut nici o problema ca de doua ori pe saptamana sa trimiteti 2 randuri tatalu in care sa spuneti ca a mancat bine copilul, a luat 9 la geografie si ca serile si le petrece cu prietenii lui.
Insa nu doriti sa faceti asta desi ar fi posibil sa va ajute mult pe viitor. De ce? Nu pentru ca nu ati avea timp, nu pentru ca nu ati avea informatii ci pentru ca de fapt nu vreti ca fiul dumneavoastra sa aiba legaturi cu parintele lui.
Si asa cum eu am vazut asta tot asa din atitudinea dumneavoastra a vazut si judecatorul care a dat program de vizita lui si bunicilor. Si nu il vor pierde niciodata iar dumneavoastra ajungeti sa platiti penalizari.

Copilul nu vrea sa ii arat poze cu el tatalui

Desi nu s-a pus niciodata problema sa trimiteti poze tatalui, copilul dumneavoastra s-a trezit intr-o dimineata si v-a spus ca nu doreste sa aratati poze cu el propriului parinte........?

tatal a trecut pe langa copil ca pe langa un strain, pentru ca se grabea sa ii raspunda iubitei la telefon
vedeti....inca va mai atacati, tineti scut copilul in fata, cvhipurile interesele lui dar tot scapati ceva si de iubita. Va picura venin de pe buze.

atunci cand copilul locuia acolo, tatal intretinerea relatii sexuale cu amanta in restaurant, inainte de inceperea programului.

Iar asta o stiti pentru ca???????? V-a marturisit sotul, amanta sau pur si simplu sunt suspiciunile dumneavoastra?

E drept mai dificil sa ne exprimam in scris pe forum, e posibil sa scape multe insa de la mine se vede o mama care nu a deposit deloc trauma divortului, care inca isi invinovateste 100% fostul partener, o mama care nu e deloc dispusa sa coopereze penru binele copilului ei.
Depinde doar de dumneavoastra petru binele copilului dumneavoastra ori sa schimbati modul de a actiona in cazul in care actionati gresit ori sa invatati sa zugraviti intamplarile prin care ati trecut altfel.
O femeie care a trecut peste supararea ca a fost inselata nu pomeneste asa des de iubita fostului partener.;)
In plus, atunci cand ati deschis topicul erati ingrijorata despre ce poate pati mama daca copilul nu merge la programul de vizita, acum de fapt va supara ca au castigat si bunicii, nu mai e drama asa mare cu tatal. Poate totusi va hotarati exact ce doriti si poate totusi incercati sa va schimbati atitudinea pentru binele copilului.
Inca ceva, casa este jumatate a bunicilor, jumatate a copilului, copilul a decis sa ramana cu dumneavoastra, moral ar fi sa ii asigurati dumneavoastra o locuinta nu sa ajungeti sa stati cu copilul impreuna cu fostul partener si concubina.
Din moment ce ati decis sa divortati, e parere personala insa nu pot pricepe lejeritatea cu care doreti sa ramaneti intr-o casa care de fapt nu va apartinea. Nu conteaza ca era pe jumatate a copilului dumneavoastra, nu era deloc a dumneavoastra.
Ceva se intampla acolo, altceva decat povestiti pentru ca daca nu tineau la copii bunicii sau tatal nu puneau nimic pe numele lui.

Ultima modificare: Duminică, 18 Iunie 2017
When, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
When a scris:
[quote]
Mail......am precizat destul de clar ca mail nu sms.
Si iata cum se separa uleiul de apa =D>

Vedeti doamna, daca adevarul era cel spus de dumneavoastra, nu ati fi avut nici o problema ca de doua ori pe saptamana sa trimiteti 2 randuri tatalu in care sa spuneti ca a mancat bine copilul, a luat 9 la geografie si ca serile si le petrece cu prietenii lui.
Insa nu doriti sa faceti asta desi ar fi posibil sa va ajute mult pe viitor. De ce? Nu pentru ca nu ati avea timp, nu pentru ca nu ati avea informatii ci pentru ca de fapt nu vreti ca fiul dumneavoastra sa aiba legaturi cu parintele lui.
[Quote]
ca sa fiu impacata, o sa ii scriu ce a mancat si ce a facut in fiecare, cu aceasta ocazie o sa isi dea seama si tatal daca e bine ingrijit.
[Quote]
Si asa cum eu am vazut asta tot asa din atitudinea dumneavoastra a vazut si judecatorul care a dat program de vizita lui si bunicilor. Si nu il vor pierde niciodata iar dumneavoastra ajungeti sa platiti penalizari.[Quote]
de fapt, m-am convins ca fix pentru aceste penalizari a fost deschid acest proces

Copilul nu vrea sa ii arat poze cu el tatalui

Desi nu s-a pus niciodata problema sa trimiteti poze tatalui, copilul dumneavoastra s-a trezit intr-o dimineata si v-a spus ca nu doreste sa aratati poze cu el propriului parinte........?

eram in concediu anul trecut si i-am sugerat sa ii trimita tatalui fotografii cu el, iar copilul a spus ca pentru el familia inseamna doar mama, asa ca nu are de ce sa trimita fotografii unui strain.

tatal a trecut pe langa copil ca pe langa un strain, pentru ca se grabea sa ii raspunda iubitei la telefon
vedeti....inca va mai atacati, tineti scut copilul in fata, cvhipurile interesele lui dar tot scapati ceva si de iubita. Va picura venin de pe buze.
[Quote]
chestia cu veninul eu cred ca este o reactie normala a unei femei care a fost parasita, si care vrea sa isi protejeze copilul. Doamna despre care vorbim este cunoscuta drept femeie de o anumita categorie si nu cred ca mi-as dori ca baiatul in varsta de 14 ani sa intre in contact cu asa ceva.

atunci cand copilul locuia acolo, tatal intretinerea relatii sexuale cu amanta in restaurant, inainte de inceperea programului.

Iar asta o stiti pentru ca???????? V-a marturisit sotul, amanta sau pur si simplu sunt suspiciunile dumneavoastra?
[Quote]

asta o stiu pentru ca exista un film cu tot ce se intampla acolo, dar din decenta pentru copil, nu am depus filmul cu multi de x la instanta, dar el exista din pacate pentru tatic! si probabil copilul il va vedea la un moment dat
[Quote]

Din moment ce ati decis sa divortati, e parere personala insa nu pot pricepe lejeritatea cu care doreti sa ramaneti intr-o casa care de fapt nu va apartinea. Nu conteaza ca era pe jumatate a copilului dumneavoastra, nu era deloc a dumneavoastra.
Ceva se intampla acolo, altceva decat povestiti pentru ca daca nu tineau la copii bunicii sau tatal nu puneau nimic pe numele lui.

in casa despre care vorbim investitia mea timp de 15 ani a fost de peste 80000euro, noi - copilul si mama am parasit casa doar cu hainele de pe noi, pentru ca bunicii au sechestrat tot, pe motiv ca e casa lor si nu sunt dispusi sa ne primeasca.
bunicii i-au donat casa nu din dragoste, au crezut ca feciorul lor se va trezi si isi va vedea de casnicie, dupa care le-a parut rau si si-au dorit locuinta inapoi. Ese o situatie greu rezolvabila, intrucat exista o clauza cum ca partea de casa a baiatului sa nu fie instrainata timp de 20 de ani, am mers la notariat sa incercam sa rezolvam situatia si donatia sa fie revocata, pentru a scapa de stres si amenintari, dar nu exista solutii.

acum domnule sau doamna when, vreau sa intreb atlceva: daca mama are atatea obligatii, tatal in timpul acesta cu ce se ocupa concret?ca din tot ce mi-ai mentionat nu reiese de niciunde ca tatal ar avea vreo datorie fata de copil
eventual, daca aveti un set de intrebari si pentru el, le pot trimite pe mail, atunci cand ii voi scrie eventual ca baiatul este in clasa a opta, ca are nevoie de meditatii suplimentare, si ca perechea de adidasi pe care i-a cumparat-o el acum trei ani e mica si are nevoie si de ceva haine noi. Sau trebuie sa scriu doar ce fac eu pentru copil?
When a scris:

Întrebareaa fost simplă: dacă copilul refuză plecarea în program de vizită cu tatăl său, mama poate păţi ceva?

raspunsul e simplu si profit de intrebare pentru a va mai opri sa dezinformati, depinde motivul pentru care nu pleaca minorul. Daca nu pleaca din cauza ca rezidentul nu il lasa, incaseaza penalizari, daca se demonstreaza ca nu pleaca pentru ca nerezidentul prin comportamentul lui l-a indepartat, nu se intampla nimic.

oricum, in atitudinea mea viitoare, voi tine cont strict de ce ati scris mai sus.
Daca ei - tatal si bunicii vor dovedi ca minorul este influentat de mine si ca ei au facut tot ce a fost omenenste posibil ca acestui copil sa ii fie bine, imi voi pleca palaria!
Pana atunci, nu am de ce sa fac economii ca sa platesc penalitati, viata este scurta, a fost cam amara, si consider ca la acest moment important este ca noi sa ne vedem de viata la fel ca si inainte, doar ca doua week-enduri nu vom putea sa ne facem program. Vom astepta zambind ca tatal si bunicii sa vina, sa fie suficient de maturi si sa nu faca situatia si mai grea decat a fost pana acum.
multumesc pentru rabdarea cu care mi-ati citit postarile si pentru sfaturile pe care le-am primit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului ZorbaGrecu ZorbaGrecu Buna seara Va solicit explicatii referitor la aceasta infractiune prevazuta in vechiul cod penal dar in cel actual : Art. 379 (1) [i]Reţinerea de ... (vezi toată discuția)