avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita, refuzul minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita, refuzul minorului

Buna ziua. Mama este divortata de un an, cu un copil de 14 ani pe care instanta i l-a incredintat la divort..
Copilul desi are locuinta proprietate, in ea locuieste tatal cu concubina pe motiv ca nu are unde altundeva sa se duca, tatal si-a alungat copilul, iar minorul locuieste cu chirie impreuna cu mama lui.
La divort instanta a dat vina lui exclusiva.Nemultumit, a facut apel in care singura dorinta a fost ca instanta sa stabileasca domiciliul copilului in alta casa, nicidecum in proprietatea acestuia din urma.
Acum tatal a deschis dosar pentru vizitare minor,
Pe copil nu l-a cautat de un an, nu il ajuta cu nimic financiar.
Minorul nici nu vrea sa auda de el, va fi audiat la instanta si probabil va spune ca nu vrea relatii cu tatal.
Ce pateste mama in acest caz?

Un mail va ia cat, 2-3 4 minute?
Nu va saraceste cu nimic insa va poate fi de mare ajutor pe viitor cand veti putea sa demonstrati ca nu numai nu ati impiedicat relatia tata-copil ba chiar ati incurajat-o. Si asta pentru un judecator face clar diferenta intre o mama care doar verbal sprijina dreptul copilului de a avea legaturi cu tatal si alta care chiar ia atitudine. De regula prima categorie pierde.
Dumneavoastra alegeti pe moment :) Pentru ca daca nu e ce trebuie, pe viitor pot alege altii pentru dumneavoastra si copil.
Diplomatie deci si rabdare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iunie 2017
gi-jane2, moderator
When a scris:

Daca tatal a zis ca nu a putut vizita copilul pentru ca acesta era sechestrat de mama, iar mama desi ar trebui sa incurajeze relatiile copilului cu tatal nu a facut nimic, atunci sa nu mai fie uimita de finalitatea procesului.

asta a fost sustinerea tatalui, nu adevarul.
Nu vad ce ar mai trebui sa fac, atata timp cat am demonstrat ca l-au alungat si in toata aceasta perioada tatal nu s-a interesat nimeni de copil. Eu nu pot sa dau mesaje sau sa sun la un numar la care nu imi raspunde nimeni. Mi s-a spus ca a fost alegerea mea sa divortez, asa ca sa il las sa isi traiasca tineretea de 40 de ani!
Pentru pensie e o alta poveste: am castigat pensie pentru copil in cuantum de 1/4 din veniturile firmei pe care isi desfasura activitatea, dar cand hotararea instantei trebuia sa devina definitiva, a lichidat firma, a infiintat alta, s-a angajat cu salariul minim pe economie. Bruma de bani pe care i-a "oferit-o" copilului a fost virata intr-un cont deschis pentru plata unui credit pe care l-am luam acum 3 ani pentru o investitie-un restaurant-care i-a ramas in proportie de 100% lui.
Bunicii si tatal au alungat copilul din casa pentru ca saracul tata nu avea unde sa isi aduca amanta, atunci cand copilul locuia acolo, tatal intretinerea relatii sexuale cu amanta in restaurant, inainte de inceperea programului.
Copilul detine 1/2 din casa, cealalata o detin bunicii. Adica, daca luam copilul, ne luam casa inapoi....
When a scris:

Un mail va ia cat, 2-3 4 minute?

si ce sa scriu in el? Copilul nu vrea sa ii arat poze cu el tatalui, sustine ca daca tatal isi dorea sa il vasda, venea la el sau il suna.
La judecatorie, in timp ce tatal a fost audiat, bunicii tipau pe hol si il amenintau pe copil, iar cand bunicii au fost in sala, tatal a trecut pe langa copil ca pe langa un strain, pentru ca se grabea sa ii raspunda iubitei la telefon
Bun....puteti sa...actualizati, va rog? In acest moment ce mai doriti sa stiti, dpdv legal?
asaofi a scris:

Bun....puteti sa...actualizati, va rog? In acest moment ce mai doriti sa stiti, dpdv legal?

ma intereseaza care este articolul de lege care stabileste ca indiferent de comportament si de imprejurari, bunicii au drept de vizita la fel ca tatal
pentru ca in functie de prevederile legale pe care eu nu le cunosc, imi dau seama daca am sanse la apel sa schimb situatia
multumesc

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului ZorbaGrecu ZorbaGrecu Buna seara Va solicit explicatii referitor la aceasta infractiune prevazuta in vechiul cod penal dar in cel actual : Art. 379 (1) [i]Reţinerea de ... (vezi toată discuția)