avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita, refuzul minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita, refuzul minorului

Buna ziua. Mama este divortata de un an, cu un copil de 14 ani pe care instanta i l-a incredintat la divort..
Copilul desi are locuinta proprietate, in ea locuieste tatal cu concubina pe motiv ca nu are unde altundeva sa se duca, tatal si-a alungat copilul, iar minorul locuieste cu chirie impreuna cu mama lui.
La divort instanta a dat vina lui exclusiva.Nemultumit, a facut apel in care singura dorinta a fost ca instanta sa stabileasca domiciliul copilului in alta casa, nicidecum in proprietatea acestuia din urma.
Acum tatal a deschis dosar pentru vizitare minor,
Pe copil nu l-a cautat de un an, nu il ajuta cu nimic financiar.
Minorul nici nu vrea sa auda de el, va fi audiat la instanta si probabil va spune ca nu vrea relatii cu tatal.
Ce pateste mama in acest caz?
When citati articolul de lege care va sustine afirmatia: "..depinde motivul pentru care nu pleaca minorul. Daca nu pleaca din cauza ca rezidentul nu il lasa, incaseaza penalizari, daca se demonstreaza ca nu pleaca pentru ca nerezidentul prin comportamentul lui l-a indepartat, nu se intampla nimic."
Daca nu puteti indica articolul lasati-o moarta ca s-a prins toata lumea ca dezinformati cu buna stiinta.
Sa vedeti insa, ca saptamana trecuta a aparut o decizie de o sa va pufneasca plansul si pe noi rasul =D>
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2017
proastasatului, utilizator
Doamna PS
Fara a mai intra in detalii, sunteti intr-o mare eroare. Nu doresc raul altuia si nici nu am initiat conflictul cu celalalt parinte, din contra, in unele cazuri mamele initiaza si intretin conflictul. Totodata sunt cazuri in care la inceput ambii parinti gresesc, mai ales cand despartirea este recenta, dar cu timpul, se contureaza persoana ce face imposibila comunicarea. Tot ce imi doresc este ca dreptul copilului de a avea un tata sa fie respectat, mai ales in cazul unor tati interesati si plini de dragoste pentru copiii lor. Si da doamna, precum spunteti, totul este despre alegeri si consecinte. Insa uneori copilul nu are dreptul de a alege ca a ales deja mama pentru el, crezand ca sentimentele si nevoile ei se confunda cu ale copilului.
Buna ziua, revin cu noutati.
Tocmai s-a terminat procesul ....
Tatal si bunicii paterni care au participat impreuna la proces in calitate de reclamanti nu au avut martori, nu au avut dovezi, la interogatoriu s-a constatat clar faptul ca cei trei au fost dezinteresati de copil, ca l-au alungat, ca l-au amenintat, copilul a precizat clar ca nu isi doreste relatii personale cu ei si s-a consemnat prin proces verbal.
la Judecatorie, in timpul ce tatalui i se lua interogatoriu in sala de judecata, bunicul patern tipa si ameninta minorul pe hol, lucru pe care judecatorul l-a constatat, pentru ca a trimis jandarmul sa il potoleasca.
S-a cerut de la Directia de Protectie a Copilului raspuns daca bunicii au reclamat mama si copilul pentru incest si raspunsul autoritatii a fost ca DA.
Martora mamei a intarit prin vorbe tot ce era demonstrat prin inscrisuri.

Solutia pe scurt: Judecatorul a dat program de vizita cu gazduire atat tatalui cat si bunicilor in varianta ceruta de acestia.
Ce este de facut in continuare?
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2017
georgiana neacsu, utilizator
Doar sa exercitati calea de atac. Va opuneti degeaba unui program de vizitare, ce puteti obtine e ca minorul sa nu fie obligat sa se duca la domiciliul lor, macar in prima faza, programul sa se desfasoare la domiciliul copilului si extins treptat .
Conteaza mult cum s-a desfasurat procesul pana acum, ce ati cerut la fond.
Mergeti va rog, la avocat.
Va dati seama ca daca ramane asa.. colpilul nu o sa vrea sa se duca, o sa ajungeti cu el la psiholog de parca in conditiile descrise, copilul are o problema ca nu vrea sa mearga, apoi, ajungeti si la penalitati, ca asta e, trebuie sa castige si taticul un ban cinstit.
Eu asta am sustinut, copilul sa nu mearga sa doarma acolo, cel putinj la acest moment.
bunicii nu locuiesc fizic cu tatal, dar au acolo domiciliu in buletin.
Din tot ce am depus la dosar, reiese clar comportamentul abuziv al bunicilor. Exista si o inregistrare audio prin care bunicul ameninta copilul.
Avocatul meu sustine ca judecatorul e plictisit si ca nu a avut rabdare sa citeasca nimic din ce am depus si ca de asta a dat un astfel de program.
eu nu ma opun relatiilor cu tatal, eu ma opun relatiilor cu bunicii.
unde scrie in lege ca bunicii au dreptul neconditionat la vizitarea nepotilor?

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului ZorbaGrecu ZorbaGrecu Buna seara Va solicit explicatii referitor la aceasta infractiune prevazuta in vechiul cod penal dar in cel actual : Art. 379 (1) [i]Reţinerea de ... (vezi toată discuția)