Ma poate ajuta cineva cu un model de actiune in instanta prin care tatal unei minore doreste sa fie numit curatorul acesteia pentru a se putea demara la registrul comertului procedura de continuare a societatii cu mostenitorii si pentru ca minora sa poata fi reprezentata ca si asociat pana cand implineste varsta legala?
Mentionez faptul ca din partea primariei nu am primit niciun ajutor in acest sens iar notarul care a facut succesiunea la acel moment spune ca nu ma mai poate ajuta deoarece nu mai sunt in procedura succesiunii, insa nici la momentul succesiunii nu s a sesizat in acest sens din oficiu potrivit art. 150 (3) NCC.
Poate fi numit curator unul dintre bunici sau o cunostinta. Eu am avut un caz oarecum asemanator in care a fost numit curator bunicul. Este bine de stiut faptul ca acest curator nu are nici un drept asupra bunurilor, banilor, etc.
multumesc mult...suntem pe cale sa obtinem o dispozitie de numire ca si curator special a tatalui minorei de catre primarie , in speta serviciul protectie sociala.