avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Numire curator prin instanta de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Numire curator prin instanta de judecata

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu un model de actiune in instanta prin care tatal unei minore doreste sa fie numit curatorul acesteia pentru a se putea demara la registrul comertului procedura de continuare a societatii cu mostenitorii si pentru ca minora sa poata fi reprezentata ca si asociat pana cand implineste varsta legala?

Mentionez faptul ca din partea primariei nu am primit niciun ajutor in acest sens iar notarul care a facut succesiunea la acel moment spune ca nu ma mai poate ajuta deoarece nu mai sunt in procedura succesiunii, insa nici la momentul succesiunii nu s a sesizat in acest sens din oficiu potrivit art. 150 (3) NCC.


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalina bobeica , utilizator 14:48, 20 Martie 2017
Daca si tatal are parti sociale, e necesar un curator special.
acesta poate fi chiar tatal? poate fi numit de catre primarie prin dispozitie?

multumesc doamna avlil!
Poate fi numit curator unul dintre bunici sau o cunostinta. Eu am avut un caz oarecum asemanator in care a fost numit curator bunicul. Este bine de stiut faptul ca acest curator nu are nici un drept asupra bunurilor, banilor, etc.
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2017
PFA SANDU ADRIANA, Consultant managementul calitatii
multumesc mult...suntem pe cale sa obtinem o dispozitie de numire ca si curator special a tatalui minorei de catre primarie , in speta serviciul protectie sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este reprezentantul legal al copilului?! cher cher Un copil ce provine din relatia de concubinaj a parintilor( recunoscut de tata), mosteneste dupa moartea tatalui jumatate dintr- o casa si suma de bani. Casa ... (vezi toată discuția)
Autorizarea instantei de tutela pentru acte de dispozitie ale minorului clara1801 clara1801 Am urmatoarea situatie juridica, sunt curioasa ce parere aveti cu privire la subiect: Doresc sa obtin autorizarea insantei de tutela pentru a efectua o ... (vezi toată discuția)
Tutela acordata bunicilor atunci cand un parinte e in viata Iuliaiudit Iuliaiudit Buna seara. In acest an mi-a decedat sotul. Cei doi copii minori pe care ii avem au ramas in grija mea. La cateva luni dupa moartea lui am vrut sa vand ... (vezi toată discuția)