Azi 15.03.2017, a avut loc sedinta extraordinara reconvocata a adunarii generale a asociatiei de proprietari (bloc cu 4 scari si 58 apartamente) pentru alegeri comitet executiv si comisie de cenzori, dat fiind faptul k fostii membrii ai comitetului executiv s-au mutat sau au decedat in urma cu mai multi ani.
La adunare au participat initial 10 persoane si au fost alese 3 persoane in comitetul executiv cu nr egal de voturi. Dintre cei 3 alesi 2 sunt proprietari si al treile (eu) sunt fiul al unuia dintre proprietari. Ceilalti 2 alesi nu vor sa isi asume nici unul functia de presedinte, insa ambii sunt de acord k eu sa imi insusesc aceasta functie daca legea permite.
Care sunt demersurile in acest sens.
Mentionez k locuiesc in acest condominium de 30 de ani.
c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;
Se intelege destul de clar ca atat membrul familiei cat si reprezentantul trebuie sa aiba o imputernicire din partea proprietarului.
Daca membrul este coproprietar nu are nevoie de imputernicire. Din acest motiv, zic eu, s-a facut precizarea cu membrul de familie.
Nu puteau pune doar reprezentant deoarece s-ar fi inteles ca un membru de familie care este coproprietar ar fi avut nevoie de imputernicire.
Si parerea mea este ca raspunderea este individuala.
Daca se muta in bloc un proprietar care, evident, trebuie sa respecte hotararile adunarilor generale si deciziile CEx, si nu este de acord cu vreuna, poate actiona in instanta si are sanse mari de anulare a hotararilor si deciziilor adoptate in AG si CEx pe care le-ati condus in calitate de presedinte.
Proprietarii spun bogdaproste dar este cu "dus si intors" acceptarea functiei!
Poate ne lumineaza @elga50 sau @Adriantot cu privire la membrul de familie imputernicit sau ne!:)
Multumesc pentru raspuns.
Totusi din punctul meu de vedere legea asta lasa ff mult loc de interpretare insa atat timp cat avem de aface cu judecstori ingusti la minte, sunt sanse slabe sa am unncastig de cauza in caz k un membru al asociatiei imi contesta hotararile.
De aceea am sa imi incep mandatul cu o asa zisa "vanatore de vrajitori", voi proceda la angajarea unui cenzor pt a verifica amanuntit documentele asociatiei, in spera ale administratorului / casiera care ne tot fura de cativa ani, sper eu in de ajuns pt a castiga simpatia tuturor membrilor asociatiei.
Cea mai buna solutie ptr cenzor este angajarea unei firme de cenzorat. Asa exista certitudinea ca se respecta legea.
Cenzorii alesi din randul proprietarilor au partipriuri cu presedintele, administratorul si pot "inchide ochii" la unele inginerii financiare. A nu se intelege ca toti cenzorii au astfel de metehne!
Angajarea unui cenzor se face de catre C.E. , in cazul in care nu se gaseste un cenzor din interior se poate angaja din exterior ,.
Sa vedeti atunci ce simpatie o sa aveți cand vor vedea indemnizatia cu taxe si impozite .