avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Data afisare lista intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Data afisare lista intretinere

Buna ziua,

Asociatia a avut cutuma pana acum (asa stabilise administratorul, care se apucase de administrare de vreun an) ca lista spre exemplu pe februarie sa fie afisata la jumatea lunii martie. Asta inseamna toate facturile venite in februarie (unele pentru consumurile din ianuarie)...erau afisate la avizier la jumatatea lui martie. Ba mai mult pentru factura de apa din februarie (cosnumul din ianuarie) lua apometrele citite la inceputul lui martie (consumul din februarie), probabil si asta fiind un motiv de taraganare a listei.

Ce vreau sa fac eu e sa aduc lista la normalitate..adica daca am facturile pe martie pana in 20-22 martie venite..sa afisez lista pe 23. astfel se aduna mai repede banii de la proprietari..si fondul de rulment nu e mereu intins..la maxim..adminul fiind mereu in lipsa de bani pentru a achita facturile.

Am gasit In HG. 1588/2007 Art. 25. - (1) administratorii au obligatia de a afisa lista de plata in termen de maximum 5 zile de la data primirii ultimei facturi expediate prin posta.

Pe mine ma intereseaza care ar fi cutuma si legislatia. Cand e posibil sa afisezi lista la Avizier? Eu vreau cat mai repede...Adminul vrea cat mai tarziu..acum imi invoca faptul ca vom avea afisate 2 liste afisate in martie (lista pe februarie si pe martie) si ca asta ar fi ilegal, dar nu stie sa zica ce lege se incalca. Eu ii arat Art 25 si el sustine ca noi suntem acum in legaliatte.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:10, 20 Martie 2017
Adam Grecu a scris:


nu e gresit. chiar eu am introdus si distribuit toate facturile EMISE in februarie...ba le aveam gata pe 25-26 februarie cand le puteam afisa insa adminul m-a taraganat pana la jumatatea lunii martie...ca a zis ca sa tinem luna diferenta fata de lista precedenta..ba ca trebuie intai inchisa luna..ba ca el asteapta extrasul de cont care trebuie sa fie pe 28feb ba ca car si ca mar.

ca sa intelegeti ce spun...
lista de la avizier intitulata Februarie (afisata pe 15 martie) are factura ApaNova..factura emisa in 15 feb cu perioada de facturare 6 ian - 3 feb; RADET-ul tot asa..factura emisa in feb..cu consumul din ianuarie.. toate celelalte facturi din lista sunt cele emise de furnizori in februarie.

inloc sa fie afisata pe 23-25 februarie..sunt taraganate pana pe 15 martie. probabil ar fi trebuit numita intretinerea pe Ianuarie (pentru ca consumurile sunt dn ianuarie)
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2017
mdDentist, utilizator
poparlan a scris:



cel mai bine este sa se afiseze lista la fiecare 01 al lunii,


Furnizorii de utilitati comunica facturile la diferite date functie de data preluarii consumurilor/
indexurilor de la fiecare imobil de locuit in comun ,dar dupa data de 05 ale fiecarei luni

Spuneti-mi si mie...acum..luna asta..pe baza facturilor emise si intrate 1-18 martie..inteleg de la Adam Grecu ca el afiseaza o lista..careia ii zice Februarie. Eu am preluat vechea insiruire de luni fara sa sar sau sa adaug vreuna si ce ar afisa luna asta la avizer Adam numit Februarie...la mine s-ar chema Martie. Februarie la mine contine facturile emise intre 1-22 februarie. Cum e corect sa se numeasca? Intretinere Februarie sau Martie?

Am unele facturi emise luna martie ..gen Interfon care se cheama..factura martie. Cei cu consumuri mari..gen radet..apa...evident au consumurile pe februarie. Daca corect ar fi Februarie...practic eu ca sa revin la normalitate ar trebui sa mai public inca o lista de intretinere numita Februarie?
Ultima modificare: Duminică, 19 Martie 2017
mdDentist, utilizator
La dv. e corect sa se fi intitulat lista Ianuarie, deoarece continea consumurile si serviciile din luna Ianuarie.

Administratorul dv. intituleaza lista dupa luna in care primeste facturile, nu dupa luna in care sunt consumurile si serviciile. Procedeaza gresit.
Ramane sa faceti "stop joc" si sa puneti in regula acest aspect, asa cum l-ati inteles corect.
Spre exemplu factura de gaz care vine in jur de 20 ale lunii are jumatate de consum in februarie, jumatate in martie. Asa ca daca am intitula lista "Februarie" conform cutumei..nu ar fi intru totul ok. Probabil ca se alege numele lunii functie de numele lunii in care e grosul consumurilor.
Ultima modificare: Duminică, 19 Martie 2017
mdDentist, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu platesc fondul de rulment ? id012012 id012012 Am mai intreabat anterior daca se da inapoi acesti bani de fond rulment, si am inteles ca acest fond se recupereaza doar in momentul in care exista un nou ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment Pilu Pilu Buna ziua, as dori sa intreb daca fondul de rulment care trebuie platit la asociatiile de proprietari/locatari este obligatoriu, prin lege, sau facultativ. ... (vezi toată discuția)
Fond rulment, proaspat proprietar aditza26 aditza26 Luna trecuta am semnat actele pentru un apartament, astfel am devenit proprietar. Dupa toate aranjamentele cu fostul proprietar, acesta m-a intrebat cum ... (vezi toată discuția)