avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... minora a vandut apartamentul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

minora a vandut apartamentul

o minora a vandut apartamentul. Era casatorita,sotul era plecat peste hotare. Parintii sotului nu sunt de acord cu decizia minorei ,deoarece ea a luat toti banii ei. Parintii sotului (si el)doresc sa primeasca si ei ceva din venitul pe baza vanzarii apartamentului,deoarece au pus si ei bani la cumpararea acestuia. Insa apartamentul era scris pe minora.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:43, 17 Septembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
oricum nu este nici o sansa ca parintii sotului sa primeasca din venit?
(apartamentul a fost scris doar pe minora)
1. daca apartamentul a fost dobandit de minora inaintea casatoriei,, este bun propriu al ei si putea sa-l vanda linistita (dovada ca si altii "au pus bani" trebuie sustinuta cu acte);
2. daca apartamentul a fost cumparat dupa casatoria minorei, chiar daca aceasta a fost trecuta singura in acte, era bun comun si sotul trebuia sa primeasca, teoretic, jumatate din bani. In acest caz, se pune problema cum a vandut minora apartamentul: daca a declarat notarului ca este casatorita, fie venea si sotul sa semneze actul de vanzare-cumparare, fie ii dadea minorei o propcura sa-l reprezinte la instrainare. In varianta 2, repret, sotul are dreptul la jumatate din suma.
Daca insa apartamentul era bun comun, iar minora a mintit in fata notarului ca nu este casatorita si a incheiat actul de vanzare-cumparare, vorbim deja de infractiunea de fals in declaratii si chiar de nulitatea actului de vanzare-cumparare.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
Kyandra, moderator
multumesc mult tuturor !!
Este important in speta cand a fost dobandit apartamentul: inainte sau dupa casatorie?
Daca apartamentul a fost dobandit dupa casatorie , este important si modul de dobandire : prin vanzare -cumparare sau a fost primit donatie sau mostenire de "minora"? Daca este cumparat, se prezuma ca este bun comun al sotilor si nu poate sa fie instrainat doar de catre sotie, fara acordul expres al sotului.

Alte discuții în legătură

Partaj imobil  elena Dragomir elena Dragomir Am primit bani de la mama din vanzarea unui imobil si am cumparat un alt apartament. Eram casatorita. Acum doresc sa il vand dar trebuie sa fac partajul. ... (vezi toată discuția)
Bun propriu, sau nu danageo danageo Buna ziua! Impreuna cu sotul meu am achizionat un apartament. In actul de vanzare-cumparare este precizat faptul ca banii sunt donatie de parintii mei mie, ... (vezi toată discuția)
Imobil cumparat ca bun proriu in timpul casatoriei stefi_gv stefi_gv in anul 2001 am cumparat cu sotul meu un apartament la pretul de 75 mil. am dat 30 mil avans deoarece ap era ipotecat in decurs de cca 3 ani am folosit ... (vezi toată discuția)