avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cerere catre Presedintele Asociatiei. Fara raspuns.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cerere catre Presedintele Asociatiei. Fara raspuns.

Buna ziua,

As vrea sa stiu ce pot face in situatia in care nu am primit raspuns de la nimeni in legatura cu o cerere facuta acum 2 saptamani catre presedintele asociatiei. Am facut 2 exemplare la cerere iar una a fost semnanta de catre casiera de la bloc si a ramas la mine, cererea a fost facuta la inceputul lunii.

Ce pot face in situatia aceasta?
Multumesc.

- Cererea a fost facuta in urma unei greseli (presupun) ca in apartamentul meu exista inca o persoana in plus si mi-au bagat la intretinere 3 persoane in loc de 2, caci doar 2 persoane exista in apartament.
Cel mai recent răspuns: gerhardt , utilizator 03:27, 3 Ianuarie 2021
O sa sun din nou cand ajung acasa de la munca si daca iese iar el ii spun sa-mi faca legatura cu administratorul pentru ca 7 zile au trecut de mult si daca fac iar alta cerere mai trebuie sa astept iar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@AndreiD1992,

In opinia dvs. considerati ca ar fi vreo suspiciune a cuiva de a va trece o persoana in plus la cheltuielile de intretinere pe nr. de persoane?
Stiti de ce va intreb? Pentru ca sunt, chiar aici pe forum, exemple cu duiumul - pai mai vine pe la mine prietena/prietenul mea/meu, dar nu doarme la mine, vine asa din cand in cand, cam 5 zile pe saptamana...
Eu zic sa va ganditi mai bine, uitati-va pe lista de plata cam cat inseamna cheltuiala pentru o persoana si daca merita sau nu sa o treceti la intretinere, asa pentru linistea tuturor.
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regret, dar trebuie sa va spun ca in legea 230/2007 chiriasii nu sunt prevazuti si deci nu aveti nici un drept legal sa cereti explicatii.
Acest drept il are proprietarul apartamentului si cu el trebuie sa vorbiti.

Nu ma intrebati de ce e legea asa. E facuta de tampiti si gata.
Dreptul de a cere clarificari ale listei de plata le are si chiriasul daca are contract de inchiriere si este inregistrat in cartea de imobil.

Pe proprietar il doare la bashketzi de cheltuielile de intretinere are chiriasului, sunt in sarcina acestuia prin contract.

Teoria cu "proprietarul" pica intrucat logicii dvs. s-ar intelege ca cei care sunt "co-proprietari" nu ar avea dreptul sa ceara clarificari!

Asadar un "locatar" (proprietar, co-proprietar, chirias) care are "acte" (contract de v/c, certificat de mostenitor, contract de donatie, contract de comodatm contract de inchiriere) are dreptul sa ceara orice clarificari sau documente privind activitatea asociatiei

O fi legea facuta de tampiti cu lacune (si legea si tampitii) dar putem discerne cat de cat.
Din cate stiu in lege scrie clar ca o persoana se trece la cota de intretinere doar daca a stat mai mult de 15 zile in aparatment, nu spun ca la mine nu a venit nimeni in vizita dar nimeni nu a stat nici macar 3 zile, e normal sa vina cineva la tine o zi doua nu? adica pana si la puscarie vine lumea in vizita. E absurd sa nu ma anunte nimeni ca eu platesc pentru 3 persoane cand in aparatament sunt doar 2, plus de asta oricum platesc destul de mult si pentru 2 persoana caci peste tot se poarta adaos la plati si asta deja se stie mai peste tot.


Intr-un final am rezolvat ieri toata treaba chiar daca nimeni nu mi-a dat o explicatie, cine mi-a bagat inca o persoana acolo, de ce sau pe ce baza a adaugat. Pur si simplu mi-a facut o recalculare de plata si mi-a scazut dar in rest mi-a spus ca nu stie nimic.

Pentru o garsoniera sa platesc 460 Ron la intretinere este oricum exagerat de mult chiar si pentru 3 persoane cum era trecut.

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii pe numele chiriasului Tzimpirika Tzimpirika Societatea la care lucrez a inchiriat apartamente pentru angajati. Pe langa chirie, achitam si utilitatile (inclusiv intretinerea). Chitantele de la ... (vezi toată discuția)
Inca o persoana la intretinere AndreiD1992 AndreiD1992 Buna ziua, as vrea sa stiu si eu cum se introduce de catre administartorul de bloc inca o persoana la intretinere fara a anunta chiriasul/propietarul din ... (vezi toată discuția)
Administrator nou Armenteros Armenteros Buna ziua Sunt un biet locatar care am acceptat sa fiu casierul asociatiei dupa ce administratorul a fost prins cu nereguli (a papat niste bani. multi ... (vezi toată discuția)