haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )
eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD
credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Multumim adrian_t87 pt incurajari in chiar mom potrivit, mie chiar mi se-necasera toate corabiile fiindca am constatat ca la inceput stiam mai multa materie decat stiu acum:( si ca n-o sa fac mare branza la acest examen, sunt full de informatii pe care le simt amalgamate in creierul meu. Cand citesc grilele si variantele de raspunsuri, am in fata ochilor unde am citit despre ele, dar nu mai pot deslusi raspunsul corect.#-o Mai bine am raspuns la ele inainte de a le invata decat dupa. Vi se intampla si voua asa ceva?:((
Eu ma voi retrage in fundul marii pe un yellow submarine ca sa ies din intuneric la lumina.:D [ link extern ]
Sper sa nu ma inghita vreun rechin! Wow!:O
Mai e putin si trece si examenul...:luck::worthy::luck::luck:
Anul trecut, datorita timpului insuficient, n-am pus deloc mana pe civil. La examen, cea mai mare nota am luat-o la ... civil!
Bafta tuturor!... si mult, mult NOROC!
Eu acum trec in anu` 4 si deci voi avea examenu` pt magistratura abia peste un an, dar cum de cateva saptamani am intrat bine in materie si cum stau mereu cu gandu`, incep de pe`acum sa am fluturi in stomac :D Pentru cine are ambitie cu adevarat in directia asta, stim cu totii ca examenu` devine o prioritate, incepe sa faca parte din tine; asa ca daca eu sunt atat de implicata, ca mai am un an, imi imaginez cum sunteti voi, care iata ca mai aveti putin pana la 26 august, si care ati muncit atata!!! Sincera sa fiu, uneori cd mai fac mici pauze si ma reapuc de citit noaptea tarziu, daca simt ca ma ia somnu`, imediat ma motivez gandindu`ma la voi toti, cei care aveti acum examen si care poate nici nu va permiteti luxu` de`a dormi mai mult de 4-5 ore pe noapte...
Sunteti de apreciat pt toata munca depusa!!! Bravo pt toata lumea si ca sa fim directi: e mare lucru ce facem noi!!! ;)
sfatu` meu: Acum, pe ultima suta de metri, insistati cat de mult puteti pe articolele din cod!!! Memorate si intelese :)
Buna dimineata, dragii mei si stimati colegi forumisti!:coffee::luck:
Cum stati cu moralul astazi? Eu am inceput sa repet materiile mai "cu tupeu":P, mi-am propus sa le inving eu pe ele, nu ele pe mine#-o, dar vom vedea ce va iesi pana la urma. :D Acum sunt intr-o pauza dupa vreo 3 ore de studiu.
:)Poate va ajuta urmatoarele randuri in mobilizarea la studiu:
"Rugaciunea unui judecator"
Doamne! Eu sunt unica fiinţă pe lume căreia Tu i-ai dat o părticică din atotputernicia Ta; putere
de a condamna sau a achita pe semenii mei.
În faţa mea persoanele se înclină; la cuvântul meu ele aleargă; la vorbele mele ele ascultă;
poruncilor mele ele se supun; la sfaturile mele ele se împacă, se despart sau îşi părăsesc
bunurile lor.
La semnul meu uşile închisorilor se închid, în urma condamnatului, sau de deschid, pentru
libertate.
Sentinţa mea poate schimba sărăcia în belşug şi bogăţia în mizerie. De hotărârea mea depinde
destinul multor vieţi. Înţelepţi sau ignoranţi, bogaţi sau săraci, bărbaţi sau femei, cei care se vor
naşte, copiii, tinerii, nebuni şi muribunzii, toţi sunt supuşi, de la naştere şi până la moarte, legii
pe care eu o reprezint şi justiţiei pe care o simbolizez.
Ce grea şi teribilă povară ai pus, Doamne pe umerii mei!
Ajută-mă, Doamne, ca eu să fiu vrednic de această înaltă misiune! Măreţia acestui oficiu să nu
mă ispitească. Orgoliul sau mândria să nu mă încânte şi măririle deşarte să nu mă încurajeze.
Unge, Doamne, mâinile mele; încurajează fruntea mea, o Duh al meu, pentru ca să fiu ministrul
dreptăţii pe care Tu ai creat-o, pentru societatea oamenilor.
1 / 3
Rugaciunea unui judecator
Fă din toga mea o mantă incoruptibilă! Pana mea să nu fie un pumnal care răneşte, ci să fie
săgeata care indică traiectoria Legii, pe drumul justiţiei.
Ajută-mă, Doamne! Fă-mă ca să fu drept şi hotărât, cinstit şi curat, moderat şi blând, deschis şi
umilit. Să fiu necruţător faţă de greşeli, dar înţelegător cu cei care greşesc. Prieten al Adevărului
şi ghid pentru cei ce-l caută. Să fiu cel ce aplică legea, dar, înainte de toate, acela care o
împlineşte. Nu-mi permite niciodată să-mi spăl mâinile, ca Pilat în faţa nevinovăţiei şi nici să
arunc, ca Irod, pe umerii celui batjocorit, haina de ruşine. Să nu mă tem de Cezar de împărat, şi
nici de frica lui să întreb poporul: Baraba sau Iisus?
Verdictul meu să nu fie o anatemă dureroasă, ci un mesaj care regenerează, un cuvânt care
reconfortează, lumina care clarifică, apa care spală, sămânţa care încolţeşte, floarea care
ţâşneşte din amărăciunea unei inimi umane. Sentinţa mea să poată aduce uşurare celui mâhnit
şi curaj celui persecutat. Ea să sece lacrimile văduvei şi să înceteze plânsul orfanilor. Iar când
vor trece prin faţa scaunului de judecată, pe care eu şed, zdrenţăroşii, mizerabilii, dezmoşteniţii,
fără credinţă şi fără nici o speranţă în oameni, călcaţii în picioare, alungaţii, chinuiţii, a căror
gură salivează, fără a avea pâine ca să mănânce, a căror faţă se spală cu lacrimi de durere, de
umilinţă şi de dispreţ, ajută-mă, Doamne, să alin foamea şi să astâmpăr setea lor după
dreptate. Ajută-mă Doamne!
Când momente din viaţa mea vor fi umbrite, când spini şi pălămidă îmi vor răni picioarele, când
răutatea oamenilor va fi mare, când flăcările urii se vor aprinde şi pumnul se va ridica să
lovească; când machiavelismul şi înşelăciunea se vor introduce în locul Binelui şi vor răsturna
legile raţiunii; când ispita va întuneca gândirea mea şi va tulbura simţurile mele, ajută-mă,
Doamne!
Când mă voi frământa în nesiguranţă, luminează-mi mintea; când voi ezita să iau o hotărâre,
însufleţeşte-mă; când voi cădea, ridică-mă!
ªi, în sfârşit, când, într-o zi, voi muri, va trebui să apar în Augusta ta faţă, pentru ultima
judecată, priveşte cu milă spre mine, Pronunţă, Doamne, Sentinţa Ta!
Judecă-mă ca Dumnezeu.
Eu am judecat ca om.
P.S. Propun s-avem ca motto: "Invata dreptul cu tupeu!":D