avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Pai...
1. abcd
2.acd
3.acd

cred...
candidate_of_law a scris:

Si acum niste grile cu dificultate ala INM...

1. In cazul procedurii deliberarii instituita de art 306 C. proc . pen

a) deliberarea poate fi amanata cel mult 15 de zile
b) procurorul nu poate lua parte la deliberare
c) motivarea opiniei separate este obligatorie
d) intocmirea minutei este obligatorie in cazul in care judecatorul sau instanta dispune asupra masurilor preventive

2. Restituirea cauzei la procuror pentru refacerea urmaririi penale

a) nu se dispune daca necompetenta organului care a efectuat cercetarea penala este constata dupa inceperea dezbaterilor
b) se dispune daca instanta schimba incadarea juridica a faptei intr-o infractiune pentru care cercetarea penala ar fi revenit altui organ de cercetare penala
c) se dispune daca cercetarea penala a fost efectuata de catre alte organe de cercetare penala in cauzele in care urmarirea penala se efectueaza in mod obligatoriu de catre procuror
d)hotararea de restituire nu poate fi atacata cu recurs

3. Extinderea procesului penal cu privire la alte persoane

a) poate ava loc cand se decopera date cu privire la participarea si a unei alte persoane la savarsirea unei fapte atribuite inculapatului
b)poate avea loc cand se descopera date cu privire la savarsirea unei fapte penale de catre o alta persoana chiar si fara legatura cu fapta inculpatului
c)initiativa extinderii apartine exclusiv procurorului
d)daca procurorul nu formuleaza o cerere de extindere partea interesata poate sesiza organele de urmarire penala in conditiile art. 221 C. proc. pen

Raspusuri corecte:

1. ABCD
2. AC
3. AD (C nu poate fi corect, pentru ca desi in principiu initiativa extinderii apartine procurorului, acesta nu participa intotdeauna la judecata - iar atunci dispune instanta)
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
candidate_of_law, utilizator

3. Extinderea procesului penal cu privire la alte persoane

a) poate ava loc cand se decopera date cu privire la participarea si a unei alte persoane la savarsirea unei fapte atribuite inculapatului
b)poate avea loc cand se descopera date cu privire la savarsirea unei fapte penale de catre o alta persoana chiar si fara legatura cu fapta inculpatului
c)initiativa extinderii apartine exclusiv procurorului
d)daca procurorul nu formuleaza o cerere de extindere partea interesata poate sesiza organele de urmarire penala in conditiile art. 221 C. proc. pen

de ce nu poate fi si varianta B corecta?
pentru ca nici fapta nici persoana nu au vreo legatura cu cauza...
de unde sunt grilele astea?

Intrebare:
M-am lovit de RIL 48/2007, care zice ca: În cazul plângerii formulate împotriva rezoluţiei, ordonanţei şi dispoziţiei din rechizitoriu, prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale sau clasarea, instanţa învestită nu poate pronunţa soluţia prevăzută de art. 2781 alin. 8 lit. c) din Codul de procedură penală.
In RIL zice: Or, rezoluţiile de neîncepere a urmăririi penale, ca şi ordonanţele sau, după caz, rezoluţiile de clasare, nu sunt precedate de efectuarea urmăririi penale în condiţiile respectării procedurii specifice acestei faze procesuale, singura activitate desfăşurată de organele de urmărire penală constând în realizarea actelor premergătoare, astfel cum sunt reglementate în art. 224 din Codul de procedură penală.

Deci in caz de clasare nu se poate retine cauza spre judecare, dar nu inteleg de ce, clasarea se poate dispune doar inainte de inceperea urmaririi penale? Ma gandesc la cazul cand se incepe UP in rem, apoi se dispune clasarea, apoi persoana interesata aduce probe noi si se adreseaza intantei cu plangere.
Any clue?
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
ContSters50370, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)