haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )
eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD
credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Daca, in urma deliberarii, rezulta mai mult de doua pareri:
a) judecatorul care opineaza pentru solutia cea mai blanda trebuie sa se alature celei mai apropiate de parerea sa
b) judecatorul care opineaza pentru solutia cea mai severa trebuie sa se alature celei mai apropiate de parerea sa
c) judecata se reia in complet de divergenta
La raspunsuri corecte este trecuta doar varianta b). De ce nu ar putea fi si varianta c)?
Art. 308 CPP spune ca:
(3) Cand din deliberare rezulta mai mult decat doua pareri, judecatorul care opineaza pentru solutia cea mai severa trebuie sa se alature celei mai apropiate de parerea sa
(5) Daca completul de judecata este format din doi judecatori si unanimitatea nu poate fi intrunita, judecarea cauzei se reia in complet de divergenta
Ce am inteles eu din articol este ca:
- in cazul alin. (3), daca avem mai mult de doua pareri (adica minim 3) si unul din judecatori se alatura la o parere rezulta ca raman doua pareri. Deci avem divergenta. Deci in acest caz trebuie judecat in complet de divergenta.
Raspunsul corect este intr-adevar c), iar in privinta capcanelor, asa este, ramane sa fim foarte atenti.
Voi unde va cazati, cred ca locatiile vor fi aceleasi din anii trecuti, ce ziceti, stiti vreun hotel convenabil cat mai aproape de locatiile respective, adica de mers pe jos de la hotel la locatie, pt a evita traficul?
vax, nici eu nu inteleg, te rog fii mai explicit.... asadar, avem 3 judecatori, 3 pareri. cel care opineaza pt solutia cea m severa, se alatura opiniei celei m apropiate. avem acum 2 opinii, ce facem cu ele? :)