Executron a scris:
Va aduc si eu in discutie chestiunea ordinii rezolvarii exceptiilor (imi cer scuze daca intervin aiurea in discutie vizavi de postul anterior).
Pana la urma voi ce ordine retineti in ceea ce privesc exceptiile. Ordinea statornicita in Tabarca (discutam intai exceptiile de procedura (cele legate de compunerea, competenta, procedura de judecata si apoi cele de fond (exercitiul dreptului la actiune, autoritate lucru judecat & co)
SAU cum a retinut I. Les ordinea urmatoare, exceptii de investire, competenta, autoritate lucru judecat, prescriptie SI APOI restul.
Alti autori consultati de mine (magureanu) nici nu se prea pronunta in ceea ce priveste aceasta chestiune, insa la examen am vazut ca ne cam pun in discutie aceasta ordine a solutionarii.
ordinea din tabarca e hazardata dupa mine. in cod nu se spune ca se solutioneaza mai intai exceptiile procedura. apoi daca se invoca autoritatea de lucru judecat si litispendenta, cum sa dai prioritate ex de procedura?
Pe de alta parte Boroi si Ciobanu ar solutiona m intai ex lipsei procedurii prealabile( de investire si de fond), si apoi necompententa, ceea ce parca e si mai hazardat. In concluzie, eu am retinut ca e de la caz la caz...trebuie gandita fiecare