haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )
eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD
credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Eu m-am pierdut pe drum cu invatatul, am inceput devreme si acum nu mai reusesc sa termin, cand pun mana pe o carte, imi vine sa- i dau foc, nu le mai suport!
Voi cum reusiti sa fiti asa perseverenti?
Nu mai reusesc nici la serviciu nici acasa sa mai invat ceva si nici nu functioneaza memoria de lunga durata la mine.
E foarte aiurea.Imi pare rau ca iar m-am inscris degeaba, ca probabil nu voi face nimic, e a doua oara cand dau .
@cori_247
Salut. Am trecut si eu prin aceleasi senzatii anul trecut, dar am reusit pana la urma sa ma mobilizez pentru examen si sa intru la INM, folosind cateva solutii simple pe care imi permit sa le impartasesc in spatiul public:
- cand simteam ca ma plictisesc citind doctrina, faceam o scurta pauza si apoi continuam cu un cod (de obicei procedura penala sau penal);
- imi aminteam de ce vreau sa intru la INM, si care e motivatia pentru care doream sa imi schimb locul de munca (functioneaza mai ales cand ai senzatia ca nu merita efortul);
- de regula nu am citit o singura materie pe zi, pentru ca intram in monotonie, si-n plus pana terminam de citit la o materie, uitam ce invatasem pentru alta. De aceea, iti recomand sa repeti la cel putin doua materii pe zi, mai ales daca nu functioneaza memoria de lunga durata. Totodata, consider ca metoda de a lectura fiecare disciplina, pe rand, e paguboasa avand in vedere ca la concursul de admitere vei fi examinat/a la toate cele 4 materii concomitent, deci e bine sa iti antrenezi creierul pentru un asemenea test.
multumesc pentru sfaturi. o sa incerc sa-ti urmez modelul, poate merge si la mine.
Eu de cand ma stiu n-am putut sa invat pentru un examen cu mai mult de cateva saptamani inainte, chiar si pentru licenta am invatat fix o luna. Dau, intr-adevar, rezultate maxime sub stres, dar avand in vedere ca materia este kilometrica, ma cam pierd, ma gandesc ca nu am sanse sa o finalizez pana la examen, desi am cam trecut, pe sarite, prin majoritatea subiectelor din tematica, dar superficial.
Sper sa reusesc sa-mi revin, sa nu mai am reactia asta de respingere cand vad cartile, singurul lucru de care ma pot atinge e penalul.
@cori247 Aceeasi senzatie o traversez si eu in momentul acesta, parca sunt un pahar plin cu apa, nu mai pot asimila nimic...greseala pe care am facut-o e ca am intrat frontal in materie, erau zile in care ii alocam si vreo 8 ore pe zi, m-a indemnat cineva sa iau niste suplimente care mai mult m-au bulversat de cap, iar acum parca am uitat totul, nu mai am deloc incredere in mine...dar nu e totul pierdut...am mai trecut prin aceeasi faza si la examenul de barou de anul trecut, am luat o vacanta de o saptamana in care m-am deconectat de tot de la febra examenului si apoi iar am inceput sa invat cu spor...din pacate asta mi-a fost mie "norocul" sa pic examenul pt 10 sutimi....eu acum plec la mare sa-mi reancarc bateriile...acelasi lucru ti l-as recomanda si tie, sa iei o pauza in care sa-ti revitalizezi functiile cerebrale, fiindca atunci cand nu inveti din placere, ci doar ca esti constransa, iti garantez ca n-o sa-ti fixezi in mod eficient informatiile...sau daca esti cu materia in urma, eu ti-as recomanda sa aloci seara invatatului aproximativ 1 ora si ai sa vezi ca usor-usor iti vei recapata placerea...si incearca sa-ti impregnezi in subconstient ideea ca ceea ce inveti iti va fi foarte util pt viitor...sper sa-ti fi fost util si sa nu renunti acum pe ultima 100 de metri, fiindca prin aceeasi stare pe care o traversezi acum tu, trecem cu totii...dar departajarea tocmai aici se face intre cei care reusesc s-o depaseasca si cei care se plafoneaza...mult succes :)
Eu mi-am programat 19 zile de concediu inainte de examen in care sa invat, sa recuperez, fiindca altfel nu am cum sa ma pun la punct cu materia cat de cat, si sincer sunt si stresata ca iar am dat banii degeaba, incat nici sa plec undeva nu m-as relaxa, mi-as lua cartile dupa mine, ca anul trecut :))