vax a scris:
adrin a scris:
:) Daca ti-as dona eu ceva sub conditia rezolutorie sa fac un copil (indiferent cu cine, si oricum e devreme si pt mine sa stiu...), te-ai simti la adapost de revocare? dar poate e si conceput la momentul donatiei, dar dat fiind ca interesul copilului e sa fie considerat inexistent, revocarea e la fel de inevitabila. Si se naste copilul, spune-mi, cum te aperi tu de actiunea in restituire? invocand conditia mixta??? Oricum, nu stiu voua, dar mie mi s-a parut f ciudata cauza asta de revocare inca de cand am auzit-o prima data...
Nu te poti apara de acea restituire. Dar privesti problema din perspectiva gresita: daca ai fi pus o astfel de conditie, si ar fi fost, prin absurd, calificata de doctrina ca o conditie pur potestativa, tot nu se putea apara donatarul invocand caracterul pur potestativ al conditiei. Pentru ca, in final, rezultatul este acelasi: fie se revoca donatia, fie e nula absolut, tot trebuie sa predea bunul donatorului.
Prin urmare, stiind de la inceput ca poti pierde bunul prin simpla manifestare de vointa a donatorului, care poate lua hotararea sa faca un copil oricand, nu te poti simti la adapostul princ irevocabilitatii de gr2.