ioanna_s a scris:
Pentru serpico, eu zic ca volumele lui Volonciu sunt bune si pentru INM.Eu am gasit informatii utile mai ales privind executarea hotararilor si caile de atac.
Bafta!
multumesc frumos. sincer si mie mi a placut mult, mai ales cel cu probele. o sa le citesc temeinic pentru la anul. Bafta si tie!
a postat un auditor de justitie ca examenul de anul acesta a fost usor la penal si procedura penala. vreau sa i aduc aminte ca anul trecut a fost mult mai usor la aceste doua materii. de asemenea, celor de la inm li se par usoare grilele pentru ca am aflat ca ele au fost anul trecut subiect de analiza la seminariile lui udroiu.
diferenta fata de anii anteriori consta in:
1. intrebarile au fost formulate gen speta, nu teorie (ex: nu ma intreaba daca simularea de calitati oficiale este agravanta la 189 CP, ci imi pune situatia cu domn primare:D).
2. intr o grila au fost cuprinse doua probleme, de exemplu grila cu cetateanu strain care savarseste infractiunea de LCM, surprinde 2 probleme, una privind competenta material, alta privind competenta in cazul infractiunilor savarsite in afara Romaniei.
3. grilele de anul acesta si cele de la penal si procedura penala, au intrat mai mult in amanunte, mai ales la procedura penala.
4. formularea lor, texte foarte lungi si complexitatea problemelor ridicate, m au facut sa nu ma pot incadra in timp.
ACESTE ARGUMENTE NU AU MENIREA SA SCADA VALOAREA SI RESPECTUL MEU PENTRU TOTI CARE AU INTRAT LA INM SI CARE VOR INTRA.
Am mai vazut si discutia cu frauda. Nu cred in asa ceva. Singura modalitate, nu stiu daca este frauda, de ajutorare la acest examen este reprezentata de meditatiile pe care le fac profesorii care fac subiectele. atunci, un prof te poate canaliza spre anumite zone ale materiei si un anumit mod de gandire.
eu cunosc multi tipi care au intrat la inm, va spun ca majoritatea au o situatie ff grea acasa si au intrat pentru ca au invatat