lautz a scris:
un.diletant a scris:
lautz a scris:
Stiu ca topic-ul este despre admiterea la INM dar am o intrebare despre ce se intampla la finalul celor 2 ani de studiu. Rog pe cineva care e anul 2 la INM sau care a terminat deja sa ma lamureasca. Ce se intampla (concret, practic, nu din lege - asta stiu si eu) dupa ce termini anul 2 pana sa ajungi judecator/procuror stagiar.
Multumesc
Nu inteleg exact ce doresti sa stii...Examenul de absolvire e fixat la sfarsitul anului II de studiu, respectiv in luna mai (de obicei pana in data de 20 mai). Dupa sustinerea examenului de absolvire ( sinteza scrisa la 3 probe in 3 zile diferite - etica si deontologie, penal si proc. penal, civil si proc. civil), urmeaza o perioada de corectare (maxim 2 saptamani), afisarea notelor si apoi contestatii, respectiv corectarea contestatiilor. Pe la inceputul lunii iunie se afiseaza notele si clasamentul final (pe grupe - judecatori, respectiv procurori), iar in jurul datei de 15 iunie are loc intrunirea de alegere a locului de stagiu (in ordinea descrescatoare a mediilor). Dupa 15 iunie, urmeaza 2 saptamani de vacanta, timp in care se valideaza de catre CSM examenul de absolvire si rezultatele sale, si se publica hotararea de numire in functie a magistratilor stagiari. De la 1 iulie incepe activitatea la instante si parchete a stagiarilor.
Multumesc. Ma intereseaza in special cum se intampla la acea intrunire de alegere a locului de stagiu. Inteleg ca in ordinea mediilior, dar discutati inainte intre voi care pe unde merge? Va puneti de accord? Si daca media e mica si ajungi la o instanta/parchet undeva ... departe, care sunt sansele sa mai pleci de acolo (cat mai repede)
Ar trebui sa te preocupe fiecare etapa, pe rand. Ce faci tu acum, e ca si cum ai citi direct sfarsitul unui roman sarind peste subiect...Daca ai luat prima proba, atunci felicitari, si succes la celelalte probe.
In ceea ce priveste repartitia...mai am un aproape an intreg pana ajung in stagiu, nu stiu cum vor reactiona colegii mei si daca se va face sau nu un clasament orientativ inainte de intalnirea de alegerea a postului. Am uitat sa precizez ca media de repartizare in stagiu se calculeaza din media aritmetica a anului I + anul II + examenul de absolvire. Bineinteles, nu ne impiedica nimeni sa discutam intre noi pentru a sti ce post sa alegem, dar surprize pot sa apara oricand.