avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Urmarirea penala se poate desfasura si cu actiunea penala pusa in miscare...deci nu e o conditie ca urmarirea penala sa fie epuizata pt a fi pusa in miscare actiunea penala...de regula. actiunea penala se pune in miscare atunci cand sunt probe sau indicii temeinice ca invinuitul a savarsit o fapta prevazuta de legea penala si pt ca procurorul sa faca propunerea de arestare preventiva a inculpatului (care e de 30 zile) si nu a invinuitului (care e de 10 zile)...in schimb nu se poate dispune trimiterea in judecata a unei persoane fata de care nu s-a pus in miscare actiunea penala...daca nu a facut-o prin ordonanta, in timpul urmaririi penale, procurorul va pune in miscare actiunea penala prin actul de trimitere in judecata (rechizitoriu).
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2010
rino83, utilizator
In anul 2008 sustinand examenul pentru a treia oara la Institutul National al Magistraturii, am avut nesansa de a nu promova acest examen, desi trecusem de testul grila eliminatoriu cu 73 de puncte! Nu va spun cat de dezamagit am fost la acel moment si prin ce stari am trecut, dupa aproape un an de munca "la greu" cum s-ar spune. Eram hotarat sa nu mai incerc inca o data la institut, ci la examenul direct pe post dupa implinirea vechimii juridice de 5 ani care mi-ar fi dat aceasta posibilitate legala. Soarta a facut ca in luna februarie 2009 sa iau o hotarare care practic mi-a schimbat destinul la 180 de grade! M-am hotarat sa-mi mai joc o data cartea vietii! M-am apucat din nou serios de invatat, si in luna august-septembrie am castigat cu cea mai mare carte! Reusisem in sfarsit dupa 4 incercari, acolo unde ca si voi credeam ca nu o sa reusesc niciodata, acolo unde ca si voi credeam ca locurile sunt numarate doar pentru unii privilegiati ai sistemului,acolo unde ca si voi credeam ca se da spaga ca sa accezi in aceasta institutie de drept superior. La acest moment sunt auditor de justitie in anul II si va pot spune cu mana pe inima ca am luat contact cu toti colegii mei si suta la suta va spun ca sunt oameni onesti, cinstiti, corecti care au muncit si trudit din rasputeri sa ajunga aici in elita! Am cunoscut avocati, consilieri juridici, proaspat absolventi de drept despre care va pot spune ca sunt niste oameni remarcabili si fiecare dintre ei isi merita locul la institut pe baza efortului depus!Nu va descurajati! La Institutul National al Magistraturii se intra, dar trebuie sa stiti foarte foarte foarte bine materia! La Institutul National al Magistraturii se intra, nu pe spaga , ci pe carte serioasa! Am constatat acest lucru pe propria mea piele! Curaj in continuare va doresc, perseverati si nu va lasati, daca va doriti lucrul asta cu adevarat!
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
Costinescu2003, utilizator
Felicitari sincere celor care au trecut de proba eliminatorie a testului grila de drept, si mult succes in continuare celor care vor sa sustina examenul anul viitor.
Tot ce s-a scris de catre colegii mei de anul II sau mai mari de la INM este corect. Nici eu nu am avut senzatia ca ar fi un examen aranjat, ci dimpotriva, unul serios. Din pacate, iti poti da seama de aceasta realitate doar dupa ce il promovezi. Cert este, ca nu e imposibil sa indeplinesti baremul celor 70 de intrebari...
Acestea fiind spuse, ma vad nevoit sa afirm, citind intrebarile la penal, ca nu erau grele, unele chiar amuzante si usoare (ma refer la curca si cea cu starul de muzica) iar la procedura penala, mai mult de 20 de intrebari erau formulate EXACT dupa litera codului...Inainte de examen, am incercat sa atrag atentia asupra necesitatii studierii TEMEINICE a codului de procedura penala, inclusiv memorarea anumitor articole, daca este nevoie. Evident, cu timpul le veti uita, pentru ca niciun practician nu lucreaza fara cod in fata ochilor. La examen, e insa alta poveste...Totodata, intrebarile trebuie citite ATENT, pana la capat, pentru a se stabili mai intai cerinta in mod corect, si nu in graba si intuind finalul.
Inainte de a incepe un nou drum sinuos pe calea accederii in profesia de magistrat, va rog sa verificati datele de intrare in vigoare a noilor coduri, pe care le regasiti pe situl ministerului justitiei.

Edit: am verificat si eu, vor intra in vigoare de la data precizata in legile de punere in aplicare, acte normative ce trebuie adoptate pana la sfarsitul anului. Personal, nu m-as grabi sa achizitionez "tone" de doctrina, pana nu as fi convins ca noile coduri intra in vigoare dupa septembrie 2011...
ContSters165033, utilizator
Costinescu2003 a scris:

In anul 2008 sustinand examen pentru a treia oara la Institutul National al Magistraturii, am avut nesansa de a nu promova acest examen, desi trecusem de testul grila eliminatoriu cu 73 de puncte! Nu va spun cat de dezamagit am fost la acel moment si prin ce stari am trecut, dupa aproape un an de munca "la greu" cum s-ar spune. Eram hotarat sa nu mai incerc inca o data la institut, ci la examenul direct pe post dupa implinirea vechimii juridice de 5 ani care mi-ar fi dat aceasta posibilitate legala. Soarta a facut ca in luna februarie 2009 sa i-au o hotarare care practic mi-a schimbat destinul la 180 de grade! M-am hotarat sa-mi mai joc o data cartea vietii! M-am apucat din nou serios de invatat, si in luna august-septembrie am castigat cu cea mai mare carte! Reusisem in sfarsit dupa 4 incercari, acolo unde ca si voi credeam ca nu o sa reusesc niciodata, acolo unde ca si voi credeam ca locurile sunt numarate doar pentru unii privilegiati ai sistemului,acolo unde ca si voi credeam ca se da spaga ca sa accezi in aceasta institutie de drept superior. La acest moment sunt auditor de justitie in anul II si va pot spune cu mana pe inima ca am luat contact cu toti colegii mei si suta la suta va spun ca sunt oameni onesti, cinstiti, corecti care au muncit si trudit din rasputeri sa ajunga aici in elita! Am cunoscut avocati, consilieri juridici, proaspat absolventi de drept despre care va pot spune ca sunt niste oameni remarcabili si fiecare dintre ei isi merita locul la institut pe baza efortului depus!Nu va descurajati! La Institutul National al Magistraturii se intra, dar trebuie sa stiti foarte foarte foarte bine materia! La Institutul National al Magistraturii se intra, nu pe spaga , ci pe carte serioasa! Am constatat acest lucru pe propria mea piele! Curaj in continuare va doresc, perseverati si nu va lasati, daca va doriti lucrul asta cu adevarat!

Emotionant mesajul, aproape ca m-au napadit lacrimile.
L-am citit si m-am tot gandit sa va raspund, sa nu va raspund si totusi am zis ca mai bine ar fi sa spun ce am pe suflet.

1. Daca acest mesaj se doreste a ne jigni inteligenta, va asigur ca demersul d-stra e sortit esecului, fiindca mai stim si noi lucruri, chestii, nu suntem veniti de pe luna.
2. Proba teoretica si cea de rationament logic, "ce-i drept, pt unii mai usoare, pt altii mai grele" (fiecare interpreteaza cum vrea) sunt accesibile pt persoanele pregatite si serioase, dar interviul si psihologicul "al naibii grele mai sunt".
3. Sincer, n-as exalta de bucurie sa fiu judecat de d-stra...faptul ca scrieti "i-au o hotarare" mi se pare impardonabil pt un auditor de justitie (daca era o greseala din tastatura, nu era nici o problema, dar asta e dovada de agramatism) si imi ridica mari semne de intrebare cu privire la expertiza d-stra si la cat de "privilegiat" ati fost la admitere.
4. Dar nu inteleg ce s-a intamplat, s-au speriat cei de la INM de valul de antipatie care s-a generat dupa examenul acesta ? sunt speriati ca nu mai are cine le asigura bugetul? parerea mea, vor fi multi binevoitori si la anul, poate mai multi ca anul acesta, deci nu trebuie sa se panicheze.
Sper sa nu fiu blamat de nimeni, eu doar am expus realitatea pe care o vad eu, poate putin diferita de a altora mai idealisti decat mine.
rino83, utilizator
stefania74 a scris:

3. presedintele comisie de obicei te intraba de experienta acumulata ( e bine sa sa arati ca stii sa lucrezi in echipa, ca nu iei decizii pripite, ca nu esti radical si ca stii ce vrei sa ca respecti regulile).

Oops... Si eu care imi imaginam ca daca ajung pana la proba interviului voi zice ca "vreau sa ajung magistrat ca sa fac ordine in tara, sa bag mafiotii in puscarie si sa opresc exploatarea omului de catre corporatii. De asemenea sper sa se reintroduca pedeapsa cu moartea si confiscarea totala a averi" :closedtopic: :tomato:

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)