Costinescu2003 a scris:
In anul 2008 sustinand examen pentru a treia oara la Institutul National al Magistraturii, am avut nesansa de a nu promova acest examen, desi trecusem de testul grila eliminatoriu cu 73 de puncte! Nu va spun cat de dezamagit am fost la acel moment si prin ce stari am trecut, dupa aproape un an de munca "la greu" cum s-ar spune. Eram hotarat sa nu mai incerc inca o data la institut, ci la examenul direct pe post dupa implinirea vechimii juridice de 5 ani care mi-ar fi dat aceasta posibilitate legala. Soarta a facut ca in luna februarie 2009 sa i-au o hotarare care practic mi-a schimbat destinul la 180 de grade! M-am hotarat sa-mi mai joc o data cartea vietii! M-am apucat din nou serios de invatat, si in luna august-septembrie am castigat cu cea mai mare carte! Reusisem in sfarsit dupa 4 incercari, acolo unde ca si voi credeam ca nu o sa reusesc niciodata, acolo unde ca si voi credeam ca locurile sunt numarate doar pentru unii privilegiati ai sistemului,acolo unde ca si voi credeam ca se da spaga ca sa accezi in aceasta institutie de drept superior. La acest moment sunt auditor de justitie in anul II si va pot spune cu mana pe inima ca am luat contact cu toti colegii mei si suta la suta va spun ca sunt oameni onesti, cinstiti, corecti care au muncit si trudit din rasputeri sa ajunga aici in elita! Am cunoscut avocati, consilieri juridici, proaspat absolventi de drept despre care va pot spune ca sunt niste oameni remarcabili si fiecare dintre ei isi merita locul la institut pe baza efortului depus!Nu va descurajati! La Institutul National al Magistraturii se intra, dar trebuie sa stiti foarte foarte foarte bine materia! La Institutul National al Magistraturii se intra, nu pe spaga , ci pe carte serioasa! Am constatat acest lucru pe propria mea piele! Curaj in continuare va doresc, perseverati si nu va lasati, daca va doriti lucrul asta cu adevarat!
Emotionant mesajul, aproape ca m-au napadit lacrimile.
L-am citit si m-am tot gandit sa va raspund, sa nu va raspund si totusi am zis ca mai bine ar fi sa spun ce am pe suflet.
1. Daca acest mesaj se doreste a ne jigni inteligenta, va asigur ca demersul d-stra e sortit esecului, fiindca mai stim si noi lucruri, chestii, nu suntem veniti de pe luna.
2. Proba teoretica si cea de rationament logic, "ce-i drept, pt unii mai usoare, pt altii mai grele" (fiecare interpreteaza cum vrea) sunt accesibile pt persoanele pregatite si serioase, dar interviul si psihologicul "al naibii grele mai sunt".
3. Sincer, n-as exalta de bucurie sa fiu judecat de d-stra...faptul ca scrieti "i-au o hotarare" mi se pare impardonabil pt un auditor de justitie (daca era o greseala din tastatura, nu era nici o problema, dar asta e dovada de agramatism) si imi ridica mari semne de intrebare cu privire la expertiza d-stra si la cat de "privilegiat" ati fost la admitere.
4. Dar nu inteleg ce s-a intamplat, s-au speriat cei de la INM de valul de antipatie care s-a generat dupa examenul acesta ? sunt speriati ca nu mai are cine le asigura bugetul? parerea mea, vor fi multi binevoitori si la anul, poate mai multi ca anul acesta, deci nu trebuie sa se panicheze.
Sper sa nu fiu blamat de nimeni, eu doar am expus realitatea pe care o vad eu, poate putin diferita de a altora mai idealisti decat mine.