lautz a scris:
Stiu ca topic-ul este despre admiterea la INM dar am o intrebare despre ce se intampla la finalul celor 2 ani de studiu. Rog pe cineva care e anul 2 la INM sau care a terminat deja sa ma lamureasca. Ce se intampla (concret, practic, nu din lege - asta stiu si eu) dupa ce termini anul 2 pana sa ajungi judecator/procuror stagiar.
Multumesc
Nu inteleg exact ce doresti sa stii...Examenul de absolvire e fixat la sfarsitul anului II de studiu, respectiv in luna mai (de obicei pana in data de 20 mai). Dupa sustinerea examenului de absolvire ( sinteza scrisa la 3 probe in 3 zile diferite - etica si deontologie, penal si proc. penal, civil si proc. civil), urmeaza o perioada de corectare (maxim 2 saptamani), afisarea notelor si apoi contestatii, respectiv corectarea contestatiilor. Pe la inceputul lunii iunie se afiseaza notele si clasamentul final (pe grupe - judecatori, respectiv procurori), iar in jurul datei de 15 iunie are loc intrunirea de alegere a locului de stagiu (in ordinea descrescatoare a mediilor). Dupa 15 iunie, urmeaza 2 saptamani de vacanta, timp in care se valideaza de catre CSM examenul de absolvire si rezultatele sale, si se publica hotararea de numire in functie a magistratilor stagiari. De la 1 iulie incepe activitatea la instante si parchete a stagiarilor.