avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Se poate sa-mi trimiti si mie suportul de curs pe adresa sutachval@gmail.com?Merci anticipat.
si eu vreau driaadi@yahoo.com
lautz a scris:

Stiu ca topic-ul este despre admiterea la INM dar am o intrebare despre ce se intampla la finalul celor 2 ani de studiu. Rog pe cineva care e anul 2 la INM sau care a terminat deja sa ma lamureasca. Ce se intampla (concret, practic, nu din lege - asta stiu si eu) dupa ce termini anul 2 pana sa ajungi judecator/procuror stagiar.
Multumesc

Nu inteleg exact ce doresti sa stii...Examenul de absolvire e fixat la sfarsitul anului II de studiu, respectiv in luna mai (de obicei pana in data de 20 mai). Dupa sustinerea examenului de absolvire ( sinteza scrisa la 3 probe in 3 zile diferite - etica si deontologie, penal si proc. penal, civil si proc. civil), urmeaza o perioada de corectare (maxim 2 saptamani), afisarea notelor si apoi contestatii, respectiv corectarea contestatiilor. Pe la inceputul lunii iunie se afiseaza notele si clasamentul final (pe grupe - judecatori, respectiv procurori), iar in jurul datei de 15 iunie are loc intrunirea de alegere a locului de stagiu (in ordinea descrescatoare a mediilor). Dupa 15 iunie, urmeaza 2 saptamani de vacanta, timp in care se valideaza de catre CSM examenul de absolvire si rezultatele sale, si se publica hotararea de numire in functie a magistratilor stagiari. De la 1 iulie incepe activitatea la instante si parchete a stagiarilor.
Pentru serpico, eu zic ca volumele lui Volonciu sunt bune si pentru INM.Eu am gasit informatii utile mai ales privind executarea hotararilor si caile de atac.
Bafta!
@stefania 74

Multumesc mult, apreciez ca ai raspuns, nici nu iti dai seama cat imi folosesc informatiile, intr-adevar e greu sa nu stii ce te asteapta.
Saru'mana!

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)