haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )
eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD
credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
FELICITARI!
In pauza de la rationamentul logic o sa primiti un formular in care se cere sa precizati experienta , optiunea ( jud. sau proc.), o caracterizare cred ( nu mai retin exact) si hobby-uri.
Pe baza acestei fise se va desfasura interviul.
1. psihologul te va pune sa te autocracterizezi dupa care va continua cu intrebari pe baza la cea ce spui (e bine sa fii prudent si sa nu dai raspunsuri prea lungi).
2. in functie de opriunea ta vei avea o intrebare de deontologie de la proc sau jud din comisie( citeste codul deontologic si eventual ceva spete pe raspundere disciplinara a magistratilor) - se pune accent pe intelegerea notiunii de aparanta lipsei de impartialitate.
3. presedintele comisie de obicei te intraba de experienta acumulata ( e bine sa sa arati ca stii sa lucrezi in echipa, ca nu iei decizii pripite, ca nu esti radical si ca stii ce vrei sa ca respecti regulile).
4. vi se va citi un scurt citat pe care trebuie sa-l interpretati (practic e o proba de rationament).
5. este forte importanta tinuta vestimentara (clasic si nu prea colorat)
6. pozitia corpului , mainile pe masa, picioarele drepte , privesti in ochii lor si nu faci pauze in discutii.( cu siguranta aceste reguli le stiti de la orice interviu) .
7. nu reactionati in niciun fel la intrebari socante( exista si asa ceva) ci doar raspundeti scurt sau chiar spuneti ca nu sunteti in masura sa apreciati pentru ca nu aveti toate datele problemei.
Eu asa am facut si am luat 9,78.
Sa aveti bafta si ,daca va mai pot ajuta cu ceva, va raspund cu mare placere. Stiu cum este sa nu ai habar ce te asteapta.
Eu nu am inteles ceva. Daca se pune in miscare actiunea penala, urmarirea penala se incheie si se trece la judecata, sau e posibil ca actiunea penala sa fie pusa in miscare si sa nu se fi incheiat urmarirea penala? Sau, e posibil sa inceapa judecata si actiunea penala sa nu fie pusa in miscare? Stiu ca nu prea are legatura cu topicul, dar nu am avut la cine apela. Va multumesc!