avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
deci inca o grila cu seriose obiectii (cu tentativele) si cred ca mai gasim

si totusi...de ce au procedat diferit fata de ceilalti 4 ani anteriori cat am verificat..
in sensul ca nu au mai afisat 2 liste candidati admisi si respinsi si de ce s-au obosit sa claseze candidatii in ordinea punctajului si apoi alfabetic, ce au urmarit?
ceva e ambiguu si trebuie precizat express cine participa mai departe la testul logic
o vaga speranta...
gunnar15 a scris:

deci inca o grila cu seriose obiectii (cu tentativele) si cred ca mai gasim

si totusi...de ce au procedat diferit fata de ceilalti 4 ani anteriori cat am verificat..
in sensul ca nu au mai afisat 2 liste candidati admisi si respinsi si de ce s-au obosit sa claseze candidatii in ordinea punctajului si apoi alfabetic, ce au urmarit?
ceva e ambiguu si trebuie precizat express cine participa mai departe la testul logic
o vaga speranta...

cred că cele două liste or să apară după contestaţii... de sperat şi eu sper :).. dar...
La a doua varianta avem o tentativa relativ improprie deoarece cauza care impiedica producerea rezultatului se situeaza in timp anterior inceputului executarii actiunii (cauza fiind disfunctia sexuala). Parerea mea...:)
Si, da. Nu se incadreaza la tentativa imperfecta, deoarece executarea a fost realizata in intregime, insa rezultatul nu se produce din cauza " suferintei" omului:D

am sa incerc sa va lamuresc putin cu tentativa asta
pt a fi vorba de o tentativa relativ improprie nu este neaparat ca impiedicarea producerii rezultatului sa se situeze in timp inainte de savarsirea faptei. Un exemplu clasic:
faptuitorul incearca sa-si impuste rivalul insa
1. arma este defecta si nu expulzeaza glontul --- cauza neprod. rez. este anterioara
2. victima se fereste si astfel nu "incaseaza" glontul - cauza....... concomitenta
3. victima impuscata este dusa de urgenta la spital si este salvata de medici - cauza............. ulterioara
In toate aceste situatii avem de-a-face cu tentativa relativ improprie.
In cele doua exemple date de voi ( cu violul) avem de-a-face cu aceeasi tentativa relativ improprie ( care se pedepseste) . La primul exemplu este clar iar la cel de-al doilea nu rezulta ca faptuitorul are o disfunctie permanenta ci doar una conjuncturala ( ca in exemplul cu pusca defecta), astfel ca este tentativa de viol.

Tentativa imperfecta-
atunci când faptuitorul începe executarea elementului material al laturii obiective a
infractiunii, însa pe parcursul desfasurarii executarea este întrerupta si nu poate fi
dusa pâna la capat

Tentativa improprie-

atunci când infractiunea proiectata nu se consuma datorita caracterului inapt de a
produce rezultatul, al mijloacelor folosite de faptuitor, ori datorita faptului ca
obiectul material lipsea din locul unde credea acesta ca se afla

Tentativa relativ improprie-
atunci când prin natura lui mijlocul folosit de faptuitor pentru savârsirea
infractiunii este apt sa produca rezultatul, dar în cazul concret, în raport de
conditiile existente, s-a dovedit a fi insuficient sau defectuos, ori în situatia când
obiectul material al infractiunii lipsea în mod accidental din locul unde acesta stia
ca se afla

1 -loviri si alte violente
2-tentativa relativ improprie
parerea mea
pagina 120 cartea lui Toader cea din 2009, eu cred ca da raspunsul in ambele cazuri date de voi, amandoua sunt tentative la viol.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)