advocate a scris:
rino83 a scris:
vali_mic a scris:
rino83 a scris:
vax a scris:
rino83 a scris:
la grila cu violul, tocmai asta e sensul raspunsului (ca tentativa la viol poate cunoaste si alte forme)...daca il elimini pe "NU: atunci enuntul va suna "este posibila decat tentativa perfecta" si atunci enuntul ar fi fost fals...in aceeasi eroare am fost si eu la raspuns, exprimarea m-a indus in eroare.
Cred ca interpretezi gresit acel "nu" din enunt.
Pusa cap la cap, urmatoarea propozitie au considerat cei din comisie ca este adevarata: In cazul infractiunii de viol nu este posibila decat tentativa imperfecta.
Propozitia spune ca in cazul infractiunii de viol singura forma de tentativa ce poate fi retinuta este cea imperfecta. Adica nu este posibila tentativa perfecta la viol. Ceea ce este adevarat.
si daca enuntul suna "in cazul infractiunii de viol este posibila decat tentativa imperfecta" era fals nu? fiindca e un sens antagonic celui din grila, nemaifigurand NU-ul.
păi altă formă de tentativă nu este posibilă! decât cea imperfectă...
Tentativa intrerupta ce are? nu merge in practica?
nu merge. şi am explicat de ce. violul se consumă imediat ce a început actul sexual(infr cu consumare imediată) tentativa imperfectă presupune existenţa unui rezultat separat de activitatea infr...
tentativa intrerupta se mai numeste si tentativa imperfecta, neterminata, indepartata...