avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
gunnar15 a scris:

discutabil... ciobanu si boroi precizeza clar " ca nu poate avea ca obiect lamurirea unei probleme de drept .. totusi in ceea ce priveste stabilirea continutului legii straine, art. 7 al. 1 din L. 105/1992 face referire la atestari obtinute din partea organelor statului care au edictat-o si la avizul unui expert.
eu interpretez ca se admite exceptie in acest caz

alea sunt probleme de drept internaţional privat. şi are în vedere alte chestiuni. ar trebui să îţi explic cum stă treaba cu lex fori etc etc. încerc să fac un rezumat alea sunt un fel de probleme prejudiciale- deci care premerg procesul propriu zis al fondului... nu cred că m-am făcut înţeles dar sunt sigur că aţi discutat problema asta al drept internaţional privat.
lasand la o parte denumirile tentativelor va dau urmat. 2 exemple :
- se pune in executare hot. de a savarsi un viol se incepe executarea se realizeaza constrangerea si faptuitorul este inlaturat de un trecator cand se pregatea sa inceapa actul sexual
- se incepe executarea hot. de a savarsi un viol se realizeaza constrangerea victimei insa infractiunea nu se poate consuma deoarece faptuitorul are o disfunctie sexuala sau nu reuseste in acel moment datorita motivelor fizice sa realizeze act sexualnu/l asculta :)
eu vad aceste 2 tipuri de tentative posibile si nu cred ca se incadreaza amandoua la t. imperfecta
una peste alta anul ăsta nu mai intrăm la inm....
gunnar15 a scris:

- se pune in executare hot. de a savarsi un viol se incepe executarea se realizeaza constrangerea si faptuitorul este inlaturat de un trecator cand se pregatea sa inceapa actul sexual
- se incepe executarea hot. de a savarsi un viol se realizeaza constrangerea victimei insa infractiunea nu se poate consuma deoarece faptuitorul are o disfunctie sexuala sau nu reuseste in acel moment datorita motivelor fizice sa realizeze act sexualnu/l asculta :)
eu vad aceste 2 tipuri de tentative posibile si nu cred ca se incadreaza amandoua la t. imperfecta

La a doua varianta avem o tentativa relativ improprie deoarece cauza care impiedica producerea rezultatului se situeaza in timp anterior inceputului executarii actiunii (cauza fiind disfunctia sexuala). Parerea mea...:)
Si, da. Nu se incadreaza la tentativa imperfecta, deoarece executarea a fost realizata in intregime, insa rezultatul nu se produce din cauza " suferintei" omului:D
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
mike11, utilizator
gunnar15 a scris:

la a doua cred ca nu e vorba de viol, daca faptuitorul e inapt sa realizeze elementul material al infractiunii de viol care implica un act sexual...cred ca se va retine infractiunea de loviri/vatamare (parerea mea).

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)