MayeMaye a scris:
Corect ar fi fost sa se scada media de intrare, exceptional, anul acesta.Sunt destui cei care au invatat de le-a sarit capacele si au obtinut 60, 65 puncte. Pentru ei ar fi trebuit sa se faca.Ar fi fost fair play.
Nu inseamna ca cel care are 65,63 sau mai stiu eu cat a invatat mai putin sau a fost ....#-o de cap. Nu, ci poate a avut nesansa unei zile proaste, stresul, drumurile facute ore si ore cu trenul sau masina personala.Toate astea nu se iau in calcul.Pacat.
Oricum , sunt sanse foarte mari sa se mai faca anul asta un concurs.
Vai, zi si mie unde e echitatea cand zici tu ca ar fi corect sa se scada "media de intrare, exceptional, anul acesta". Cand va vad ca sariti toti si ziceti ca ar trebui sa scada punctajul minim pentru a trece de aceasta proba ma faceti sa rad de fiecare data. Eu va intreb unde e echitatea?... Altii care in anii trecuti au picat cu 69 si au trebuit sa dea un nou examen in anul urmator, au indurat un nou stres... e normal ca cei de anul acesta sa fie privilegiati si sa li se permita sa acceada mai departe cu 65 de puncte? Si mai mult de atat, s-ar crea un precedent si asta ar insemna ca in fiecare an daca nu s-ar ocupa toate locurile dupa prima proba sa coboare stacheta. Asa ceva este inacceptabil si inechitabil atat pentru cei 70 de candidati admisi anul acesta pentru etapa urmatoare, cat si pentru fostii candidati din anii trecuti sau chiar si pentru viitorii candidati.
Ceea ce este trist este ca sunt si magistrati de la CSM - chiar daca izolat - care considera coborarea stachetei o solutie pentru a rezolva aceasta problema. Insa, majoritatea membrilor CSM opineaza ca singura modalitate pentru a se ocupa cele 130 de locuri ramase libere este de a se organiza un nou concurs (fie chiar si anul acesta).
Organizarea unui nou concurs mie se pare si mie o solutie buna si echitabila pentru a rezolva "aceasta situatie fara precedent" (cum declara d-na Florica Bejinaru).
PS: vom vedea joi daca se va vota cu majoritate aceasta propunere legislativa de a se organiza un nou concurs anul acesta, asa ca restul speculatiilor de pe aici nu prea isi au rostul.