avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare in timpul somajului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare in timpul somajului

18.o8.2008 pana la 31.07.2009 somaj. 01.08.2009 pana la 31.08.2009 angajat. mai pot beneficia de somaj ?
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ContSters103795, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:54, 22 Septembrie 2009
1. Mai citit inca o data ce s-a scris mai inainte si veti gasi raspunsul.
2. Daca perioada de somaj a fost suspendata (intrerupta) de un CIM pe perioada determinata, la incetarea CIM se reia perioada de somaj de acolo de unde a ramas si se continua pana la expirarea perioadei initiale de somaj.
daca conditia "12 luni lucrate in ultimele 24 de luni de la data la care se depune si se accepta dosarul de somaj" nu este indeplinita, deoarece persoana a fost cu contractul de munca suspendat pentru ca se afla in concediu de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani, nu se acepta dosarul? inapoi la firma nu te primeste , postul e unul singur , si ocupat, :stunned:,iar norma de lucru a fost micsorata si salariul la fel.
Daca c.i.m. a fost suspendat pentru CIC, in calculul stagiului de cotizare pentru somaj se ia perioada dinaintea suspendarii c.i.m. (stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizata inainte de suspendare cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii.)
care este termenul de depunere a cererii pentru ajutor somaj de la data incetarii contractului de munca si daca perioada de somaj se considera de la data incetarii contractuluui de munca sau de la data inregistrarii cererii ?
care este termenul de depunere a cererii pentru reluarea platii de somaj dupa o perioada de lucru determinata in timpul somajului ?
1. Daca dosarul se depune la AJOFM in termen de 30 de zile de la data concedierii, perioada de somaj incepe de la aceasta data.
2. Daca dosarul se depune dupa 30 de zile (dar nu mai tarziu de 12 luni) perioada de somaj incepe de la data depunerii dosarului.

Alte discuții în legătură

Somaj alf36 alf36 Buna ziua. Am nevoie de o informatie legata de ajutorul de somaj. La 2 luni de la intrarea in somaj , daca obtii un nou loc de munca si la mai putin timp ... (vezi toată discuția)
Drept somaj - dupa somaj sunny2306 sunny2306 am fost angajat 29 ani.din 09-04-2008 am intrat in somaj pina in 23-03-2009.din 24-03-2009 m-am angajat cu contract de munca nedeterminat. pot sa mai ... (vezi toată discuția)
Somaj oana-cecilia oana-cecilia Buna seara, as dori sa pun si eu o intrebare referitoare la ajutorul de somaj. Daca o persoana beneficiaza de ajutor de somaj si intre timp se angajeaza ... (vezi toată discuția)