avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Denuntare unilaterala contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Denuntare unilaterala contract inchiriere

Buna seara,

Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de catre locator cu respectarea unui preaviz de 60 de zile si ca aceasta denuntare trebuie facuta in scris catre locatarul imobilului.
Eu am in contract aceasta clauza specificata: "Denuntarea unilaterala se face cu acordul ambelor parti cu un preaviz de 30 de zile".
Asta inseamna ca mai poate denunta locatorul contractul fara acordul meu ca locatar?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Aprilie 2017
ctbv2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: ctbv2015 , utilizator 23:23, 17 Aprilie 2017
Eu in contractul de inchiriere am o clauza asemanatoare, dar cu plata unei despagubiri daca denuntarea este unilaterala.
O sa am grija pe viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarii vor să ne dea afară din apartament. ce valoare mai are un contract de închiriere în condițiile în care ei pot vinde și pot da afară chiriașii oricând vor?! ContSters433623 ContSters433623 Buna ziua, Avem contract de inchiriere pe 3 ani (pana in 2020) si proprietarii vor sa vanda apartamentul, prin urmare ne-au dat scris de ei si semnat, o ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)
Plata chiriei specificate in contract, mai mica decat cea reala geoeric geoeric Am incheiat un contract de inchiriere cu proprietarul unui spatiu comercial pe o per de 2 ani si suma de 500 lei, dar in realitate ii dau 2000 lei. De luna ... (vezi toată discuția)