avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident care nu a putut fi evitat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident care nu a putut fi evitat

Pe scurt, soțul a accidentat un copil care a ieșit brusc în fața mașinii. Nu era trecere de pietoni, viteza era de 40 km/h în oraș, 0 alcoolemie. Efectiv copilul a încercat să ajungă la alti copii de pe partea cealaltă a drumului și a ieșit în fugă în fața mașinii. Soțul a evitat cât a putut dar tot l-a izbit. De la spital nu ne spune nimic nimeni despre copil cică sa vorbim cu polițiștii. Pe soț nu l-au sanctionat polițiștii iar aceștia ne-au recomandat să mergem la spital să vedem ce face copilul. Și acum inca nu știm nimic de copil doar ce ne-au spus cei de la salvare că are coastele posibil fracturate. Cum putem afla ceva de copil și la ce ne putem aștepta d.p.d.v. legal sa pățească soțul? Mulțumesc pt. răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Tudorache Razvan , utilizator 16:34, 3 Iunie 2022
ynocentta a scris:

Chiar daca parchetul poate concluziona nevinovatia soferului,parintii victimei sunt indreptatiti sa solicite daune in cazul in care victima ramane cu sechele

Oricine poate sa ceara instantei orice. Important e daca d.p.d.v. legal instanta le acorda ceeace au cerut.
Ultima modificare: Duminică, 23 Aprilie 2017
Pilu, utilizator
Doamna ynocentta, de la un timp incoace, are comentarii cel putin ciudate. As sugera moderatorilor sa o baneze, induce lumea in eroare. Si greselile sale de ortografie, odinioara amuzante, au devenit din ce in ce mai plictisitoare...
Radutz a scris:

Doamna ynocentta, de la un timp incoace, are comentarii cel putin ciudate. As sugera moderatorilor sa o baneze, induce lumea in eroare. Si greselile sale de ortografie, odinioara amuzante, au devenit din ce in ce mai plictisitoare...

interventie moderator

Va multumesc pentru atentionare. O voi monitoriza e doamna ynocentta.
Forumul nu este un curs de gramatica predat celor care nu au invatat-o la scoala.
regulamentul forumului dă dreptul la liberă exprimare ceea ce nu poate fi confudat cu libertinajul in exprimare sau atacul la persoană. Atâta timp cât nu încalcă aceste reguli, poate să-și scrie propriile-i opinii. Cenzura științifică este valabilă doar pentru cei care publică în reviste de specialitate, cenzură pe care o fac referenții. Aici nu este o comunitate științifică dar cu toate acestea ar fi util ca doamna „Nevinovata” săși fundamenteze opiniile pe articole de lege.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Imi pare rau ca discutia a degenerat, nu credeam sa se ajunga aici.
Precizez ca sotului i s-a luat alcoolemia la fata locului, era 0. Copilul a tasnit de pe partea dreapta a drumului. Sotul l-a vazut, a franat si a tras dreapta de volan ca sa-l evite dar tot nu a fost suficient. L=a prins cu farul si cu mascade pe partea stanga. Norocul copilului a fost ca nu venea nimeni pe celalalt sens de mers. Drumul pe care s-a petrecut accidentul era imediat dupa o curba deci viteza nu avea cum sa fie mare. Sotul spune ca masina s-a oprit in 10 metri. Nu pot sa apreciez dar banuiesc ca de aici se poate deduce si viteza cu care rula. Si dupa urma de franare banuiesc ca se poate aprecia viteza.
Nu stiu daca sunt camere de filmat in zona dar am sa-l pun pe sot sa verifice, poate cineva a surprins accidentul.
Treaba cea mai urata e ca inca nu stim ce face copilul. Politistul a transmis sa asteptam, sa nu ne facem griji. Cat oare?

Alte discuții în legătură

Accident (vatamare corporala din culpa + deces) ContSters430884 ContSters430884 Buna ziua , sunt nou si sper ca am postat unde trebuie ! Am avut nefericitul accident in 10 mai , mergeam printr-un cartier de romi cu viteza de ~70 si de dupa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza? crissandra75 crissandra75 Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza ... (vezi toată discuția)
Accident motoscuter adinnaiasi adinnaiasi fratele meu a avut un accident cu motoscuterul. totul s-a intamplat pe un drum comunal, pietruit pe care abia incap 2 masini intr-o curba cu vizibilitate cam ... (vezi toată discuția)