avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident care nu a putut fi evitat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident care nu a putut fi evitat

Pe scurt, soțul a accidentat un copil care a ieșit brusc în fața mașinii. Nu era trecere de pietoni, viteza era de 40 km/h în oraș, 0 alcoolemie. Efectiv copilul a încercat să ajungă la alti copii de pe partea cealaltă a drumului și a ieșit în fugă în fața mașinii. Soțul a evitat cât a putut dar tot l-a izbit. De la spital nu ne spune nimic nimeni despre copil cică sa vorbim cu polițiștii. Pe soț nu l-au sanctionat polițiștii iar aceștia ne-au recomandat să mergem la spital să vedem ce face copilul. Și acum inca nu știm nimic de copil doar ce ne-au spus cei de la salvare că are coastele posibil fracturate. Cum putem afla ceva de copil și la ce ne putem aștepta d.p.d.v. legal sa pățească soțul? Mulțumesc pt. răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Tudorache Razvan , utilizator 16:34, 3 Iunie 2022
Iatka, "Si pare a sti ce spune" asta este modul de lucru si gandire al dumneavoastra? Eu iau in serios cand cineva cere ajutor si am accesat linkul pe care l-ati postat si l-am citit cu atentie. La sfarsit scrie: "Tin sa mentionez ca accidentul se incadreaza in categoria ACCIDENT CU PIETON, FARA URME DE FRANARE, CU DELIMITAREA LOCULUI DE PROIECTARE A VICTIMEI." Dupa cum vedeti nu are nici o legatura cu cazul de fata
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2017
Admin, administrator
Domnule ciocoflender ma bucur ca sunteti de ajutor pe forumul asta, insa nu stiu pe cine si cum vreti sa ajutati. Trec peste faptul ca v-ati "introdus" in problema cu accidentul doar ca sa aruncati ironii ieftine altui participant la discutie, insa a scrie in continuare ca linkul nu are treaba cu subiiectul e deja rea-intentie.

Subiectul, daca nu v-ati dat inca seama, este ce trebuie facut in cazul acestui accident cu victima, in care se pare ca nu s-a incalcat vreo regula de circulatie. Singura necunoscuta ar fi viteza care a avut-o masina si unii utilizatori ai forumului au incercat a lamuri problema.

Linkul l-am postat intr-un comentariu al meu propriu (nu v-am trimis mesaj), citând ironia dvs. ieftina si dorind sa demonstrez ca, totusi, dl. Qubik nu e "in afara concursului".
ciocoflender007 a scris:

Domnule Qubik, de unde va informati? "Da, viteza poate fi apreciată după lungimea urmelor de frânare. dacă acestea au 10 m viteza a fost intre 42 - 46 km/h" Poate cifrele pe care le vehiculati sunt valabile, dar pe gheata de pe patinoarul AFI Palace.

Serios? După care legi ale fizicii ?
Buna seara!
Multumesc tuturor pentru comentarii. Cred ca ramane sa vedem ce va spune politistul care se ocupa de dosar. Sper sa nu fie vorba de cine stie ce cumetrii intre politist si victima/parintii victimei. Accidentul s-a produs in localitatea in care sotul are serviciul, nu cunoaste pe nimeni de acolo, inafara colegilor de serviciu. Copilul e de etnie rroma si sotul a fost sfatuit sa nu incerce sa mearga la casa copilului ca situatia poate degenera. Probabil ca politistul va fi informat cu privire la numarul de zile de spitalizare si starea copilului.
Inca o data multumesc tuturor pentru sfaturi si incurajari.
Iatka, chiar si dupa ce v-am demonstrat fara nici un dubiu ca linkul este absolut fara valoare in stabilirea vitezei in cazul de fata, tot continuati cu punctul dumneavostra de vedere care dealtfel este asolut inutil La acestea pot doar zambi pentru ca parerea mea despre ce ati scris nu am voie sa o postez din cauza conditiilor impuse pe acest forum. Eu cred ca am ajutat prin faptul ca am aratat celui ce a cerut ajutorul, ca informatiile primite de la unii, ca de exemplu de la dumneavoastra si de la Qubik sunt total inutile si chiar periculoase pentru ca habar nu aveti despre ce vorbiti. Daca dai copy-paste fara nici un discernamant, nu inseamna ca are legatura cu realitatea.

Alte discuții în legătură

Accident (vatamare corporala din culpa + deces) ContSters430884 ContSters430884 Buna ziua , sunt nou si sper ca am postat unde trebuie ! Am avut nefericitul accident in 10 mai , mergeam printr-un cartier de romi cu viteza de ~70 si de dupa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza? crissandra75 crissandra75 Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza ... (vezi toată discuția)
Accident motoscuter adinnaiasi adinnaiasi fratele meu a avut un accident cu motoscuterul. totul s-a intamplat pe un drum comunal, pietruit pe care abia incap 2 masini intr-o curba cu vizibilitate cam ... (vezi toată discuția)