avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident care nu a putut fi evitat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident care nu a putut fi evitat

Pe scurt, soțul a accidentat un copil care a ieșit brusc în fața mașinii. Nu era trecere de pietoni, viteza era de 40 km/h în oraș, 0 alcoolemie. Efectiv copilul a încercat să ajungă la alti copii de pe partea cealaltă a drumului și a ieșit în fugă în fața mașinii. Soțul a evitat cât a putut dar tot l-a izbit. De la spital nu ne spune nimic nimeni despre copil cică sa vorbim cu polițiștii. Pe soț nu l-au sanctionat polițiștii iar aceștia ne-au recomandat să mergem la spital să vedem ce face copilul. Și acum inca nu știm nimic de copil doar ce ne-au spus cei de la salvare că are coastele posibil fracturate. Cum putem afla ceva de copil și la ce ne putem aștepta d.p.d.v. legal sa pățească soțul? Mulțumesc pt. răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Tudorache Razvan , utilizator 16:34, 3 Iunie 2022
Da, viteza poate fi apreciată după lungimea urmelor de frânare. dacă acestea au 10 m viteza a fost intre 42 - 46 km/h, fiind curbă fără vizibilitate dacă era curbă periculoasă semnalizată corespunzător atunci trebuia sa aibă 30 km/h. În cazul acesta ar iesi culpă comuna.... dar nu-i o situatie disperata, lucrurile se pot simplifica si aranja convenabil pt ambele părți.
Prin intermediul poliției puteti afla tot ce va intereseaza, treburile se pot clarivica in cel mult 3 luni. Mergeti la politie si cautati politistul de la cercetari penale de la rutiera care are in instrumentare cazul dvs.
Ultima modificare: Duminică, 23 Aprilie 2017
Qubik, utilizator
Viteza a fost corect apreciata. Viteza calculata de mine variaza fatza de cea apreciata cu aproximativ 2 km/h, ceea ce nu influenteaza asupra posibilitatii de evitare.
In functie de varsta copilului se poate demonstra, aproape sigur, ca accidentul nu se putea evita de catre sotul dvs. Prin urmare, vina apartine in exclusivitate copilului.
ing. Ioan Ciobanu
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Sfatul meu este sa isi angajeze avocat si expert parte inca din faza de urmarire penala deoarece in astfel de cazuri urmarirea penala este extrem de importanta si nu este bine sa isi asume riscuri.Atat avocatul cat si expertul parte pot avea un rol decisiv in faza de urmarire penala in situatia prezenta pentru a se evita anumite lucruri care ulterior nu vor mai putea fi indreptate.

Cred ca asta e cel mai bun sfat. Tocmai ce am vazut un reportaj TV cu un motociclist mort intr-un accident, acum citeva saptamini. Deja se cam "stabilea" vinovatia la televizor. Cunosc soferul inculpat, am aflat abia acum, parintii sai au urmat sfatul de mai sus.

Ultima modificare: Duminică, 23 Aprilie 2017
latka, utilizator
Revin cu unele detalii tehnice...Urmele de franare aveau 4 metri. Masina s-a oprit in 10 metri. Nu era curba periculoasa, fara vizibilitate.
după primii4 m a intrat ABS-ul in funcțiune și nu au mai rămas urme, in acest caz, viteza se apropie de 47 km/h. În acest caz dacă șoferul nu a încălcat nicio regulă de circulație, calcularea vitezei de evitare și a altor posibilități de evitare este caducă .

Alte discuții în legătură

Accident (vatamare corporala din culpa + deces) ContSters430884 ContSters430884 Buna ziua , sunt nou si sper ca am postat unde trebuie ! Am avut nefericitul accident in 10 mai , mergeam printr-un cartier de romi cu viteza de ~70 si de dupa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza? crissandra75 crissandra75 Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza ... (vezi toată discuția)
Accident motoscuter adinnaiasi adinnaiasi fratele meu a avut un accident cu motoscuterul. totul s-a intamplat pe un drum comunal, pietruit pe care abia incap 2 masini intr-o curba cu vizibilitate cam ... (vezi toată discuția)