avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident care nu a putut fi evitat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident care nu a putut fi evitat

Pe scurt, soțul a accidentat un copil care a ieșit brusc în fața mașinii. Nu era trecere de pietoni, viteza era de 40 km/h în oraș, 0 alcoolemie. Efectiv copilul a încercat să ajungă la alti copii de pe partea cealaltă a drumului și a ieșit în fugă în fața mașinii. Soțul a evitat cât a putut dar tot l-a izbit. De la spital nu ne spune nimic nimeni despre copil cică sa vorbim cu polițiștii. Pe soț nu l-au sanctionat polițiștii iar aceștia ne-au recomandat să mergem la spital să vedem ce face copilul. Și acum inca nu știm nimic de copil doar ce ne-au spus cei de la salvare că are coastele posibil fracturate. Cum putem afla ceva de copil și la ce ne putem aștepta d.p.d.v. legal sa pățească soțul? Mulțumesc pt. răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Tudorache Razvan , utilizator 16:34, 3 Iunie 2022
Domnule Qubik, de unde va informati? "Da, viteza poate fi apreciată după lungimea urmelor de frânare. dacă acestea au 10 m viteza a fost intre 42 - 46 km/h" Poate cifrele pe care le vehiculati sunt valabile, dar pe gheata de pe patinoarul AFI Palace.
ciocoflender007 a scris:

Domnule Qubik, de unde va informati? "Da, viteza poate fi apreciată după lungimea urmelor de frânare. dacă acestea au 10 m viteza a fost intre 42 - 46 km/h" Poate cifrele pe care le vehiculati sunt valabile, dar pe gheata de pe patinoarul AFI Palace.

www.avocatnet.ro/content/for...
Imi pare rau ca sotul a trecut prin asa ceva....este atat de asemanator cu ce mi s-a intamplat mie. Era acum 2 ierni, veneam de la spital cu fetita mea si pe strada pe care locuim era polei. Cred ca aveam 30 de la ora. Pe partea cealalta a drumului, langa sirul de masini parcate am vazut un adult cu 3 copii care tinea mainile in fata lor. Din pacate unul dintre copii a iesit fugind. Daca ar fi fost carosabilul uscat, as fi putut opri masina si as fi evitat impactul, insa fiind zapada si polei, nu am putut evita asta. Copilasul s-a ridicat imediat spunand ca nu are nimic si m-a rugat sa nu il spun parintilor lui. Eu m-am intors catre adultul cu ceilalti copii (care era vecin, din cate am inteles) incercand sa inteleg ce dumnezeului s-a intamplat, de ce nu a reusit sa il tina pe copil. Una peste alta, aproape ma lasaem induplecata de rugamintile copilului de a lasa lucrurile asa, ca el nu are nimic si ca nu vrea sa stie tatal sau. Noroc cu o doamna care isi dezapezea masina care mi-a spus sa nu fac greseala asta si sa anunt 112. Asa am si facut, insa nu s-a deplasat nici un echipaj la fata locului, ei mi-au spus sa chem salvarea. Intre timp, copilul a plecat. Am avut nr de telefon al tatalui si l-am rugat sa se duca cu colilul la spital. Cei de la spital sunt obligati sa anunte imediat politia daca este vorba de un accident, ceea ce s-a si intamplat. Eu am fost la IGP sa dau o declaratie (problame este ca nu mai stiu daca m-am dus eu sau am fost chemata). Politistul care se ocupa de dosar era prieten cu parintii copilului, am aflat de la el. A fost deschis un dosar la care s-a dat NUP dupa cateva luni, nu foarte multe (cred ca in jur de 4-6 luni). Parerea mea este ca nu trebuie sa va faceti probleme, nu are cum sa fie considerat vinovat sotul. Exista si martori, in caz de nevoie, dar eu nu cred ca se pune problema de vre-un proces. O declaratie despre sirul evenimentelor va trebui cu siguranta sa dea, insa.
Iatka, nu inteleg de ce mi-ati trimis linkul?
ciocoflender007 a scris:

Iatka, nu inteleg de ce mi-ati trimis linkul?

Nu l-am trimis, ca nu-i mesaj privat, am postat o legatura la o discutie de acum 8 ani, pe tema explicita a calculului vitezei, discutie la care dl. Qubik ia parte. Si pare a sti ce spune, in orice caz are de unde se informa, mai ales ca discutia cu pricina e cu suport tehnic.

Alte discuții în legătură

Accident (vatamare corporala din culpa + deces) ContSters430884 ContSters430884 Buna ziua , sunt nou si sper ca am postat unde trebuie ! Am avut nefericitul accident in 10 mai , mergeam printr-un cartier de romi cu viteza de ~70 si de dupa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza? crissandra75 crissandra75 Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza ... (vezi toată discuția)
Accident motoscuter adinnaiasi adinnaiasi fratele meu a avut un accident cu motoscuterul. totul s-a intamplat pe un drum comunal, pietruit pe care abia incap 2 masini intr-o curba cu vizibilitate cam ... (vezi toată discuția)