avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consum marijuana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consum marijuana

In urma cu putin timp, o saptamana , am fost gasit intr.un parc, cu mai putin de jumatate de gram de marijuana si o tigara confectionata!
Am depus o declaratie in care am precizat ca era pt consumul propriu,iar plicul cu marijuana il gasisem cu o zi inainte sub o banca in alt parc unde fusesem. Dupa toate procedurile facute de domnii jandarmi, politisti, poze si delcaratie ,am lasat nr-ul de telefon si au spus ca voi fi chemat mai departe. As vrea sa stiu si eu cam ce ar urma sa se intample cu cazul meu, si care ar fi consecintele suportate in cauza ?
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 19:39, 1 Mai 2017
Mie alta chestie mi se pare foarte tare: cum sa scrii in declaratie ca ai consumat alcool pe domeniul public? :)
Dezintoxicare pentru marijuana? Doamne, chiar traim intr-o tara inapoiata! Nici nu inteleg cum legile acestei tari pot fi atat de retrograde incat politia si procurorii trebuie sa-si mai piarda vremea cu cineva care fumeaza un joint. Anyway, legat de subiect, procurorul sigur va crede ca aceasta poveste este o inventie pentru ca asa suna si va pune intrebari dificile sa afle daca este o minciuna sau nu.

Spre exemplu, ce v-a facut sa va uitati la ce este sub acea banca in parc? Cum de ati gasit joint-ul? (Oamenii de obicei nu prea cauta chestii sub banci in parc). Cum de l-ati fumat? De ce fumati subtante de a caror provenienta si compozitie nu sunteti sigur? Daca nu consumati habitual marijuana, de unde ati stiut ca fumati marijuana si nu altceva? Nu v-a fost frica ca consumati alt drog mai periculos? De ce ati luat de sub o banca din parc ceva ce nu va apartine? Daca nu obisnuiti sa consumati substance interzise, ce v-a facut sa va apucati acum? Doar simplu fapt ca ati gasit un joint v-a determinat sa incepeti sa consumati droguri?

Intrebarile sunt infinite si daca nu aveti raspunsuri bune la ele sigur procurorul va considera ca aveti o pozitie antagonista si nu regretati cele intamplate.
Ultima modificare: Luni, 1 Mai 2017
weedmastersr, utilizator
Nu traiesc intr-o tara inapoiata, sunt un avocat care se ocupa de cazuri penale si am vazut ce inseamna "un simplu joint"..unde poate duce..nu prea departe..la heroina, cocaina si..moarte, moartea consumatorului dispus sa faca orice pentru un alt joint, sau moartea si distrugerea altor persoane..Intrebarile procurorului , vor fi ceva mai profunde, decat cele ipotizate dupa lectura tabloidelor. Consumatorul, sau daca preferati "gasitorul" a incalcat legea, asa ca inapoiata sau nu legea trebuie respectata. Este prejudiciant pentru o persoana sa fie incurajata sa priveasca incalcarea legii ca pe o gluma..
Daca nu credeti ca traiti intr-o tara inapoiata din toate punctele de vedere, inseamna ca nu sunteti in contact cu realitatea. Romania este cea mai inapoiata tara din UE. Consumul de marijuana si consumul de droguri de mare risc nu au legatura una cu alta. Este un argument demn de anii 30 cel pe care il prezentati si a fost dovedit gresit de multe ori. Este un argument nonsensic si lipsit de dovezi empirice. Marijuana in sine nu are nici o caracteristica care duce la consumul de droguri de mare risc. Daca intamplarea face ca unii consumatori de marijuana au ajuns sa faca supradoza cu vreun drog de risc, asta e doar o conjunctura care de asemenea implica si un anumit anturaj, comportament si o multime de alti factori care faciliteaza un astfel de rezultat, dar nu marijuana in sine este cauza. Corelatia nu implica cauzalitate.

La fel de usor poate spune cineva ca a fuma o tigara care contine nicotina duce direct la moarte. Nu exista asa ceva ca un "consumator dispus sa fara orice pentru un joint". Ce spuneti dumneavoastra este o aberatie. Marijuana nu creaza dependenta, cel putin nu mai mult ca orice alta substanta. Mancarea poate crea dependenta. Orice substanta care activeaza centrul placerii in creier poate crea dependenta. Potrivit unui studiu stiintific din 2011, probabilitatea de a deveni dependent de marijuana este mai mica de 9%, in comparatie cu alcoolul care prezinta o probabilitate de 22%. Mai mult, nu se poate supradoza cu marijuana si consumul de marijuana in sine nu provoaca niciodata moarte. Acestea sunt fapte stiintifice, bine documentate de literatura de specialitate. Va rog sa reveniti cu argumente solide sau mai bine sa taceti.

Bine ca sunteti dumneavoastra atat de destept sa stiti cat de "profunde" vor fi intrebarile procurorului dar nu indeajuns de destept sa stiti ce este marijuana. Cred ca dumnevoastra sunteti cel care citeste tabloidele. Eu am avut de a face cu multi procurori si va asigur ca niciodata nu au intrebari profunde, ca nu-s mari ganditori. Si va contrazic. Legea nu trebuie intotdeauna respectata. Este un lucru nefericit ca acesta persoana este pedepsita pentru o actiune care nu a ranit pe nimeni datorita unor legi cretine. Singurul lucru nefericit este ca a fost prins. Nu ca a incalcat legea.

Legea nu este un standard moral. Legea nu ne spune ce este bun, corect sau adevarat. Legea este un set de reguli facut de cei care conduc societatea intr-o anumita perioada de timp. Nu e nimic sfant cu privire la lege. E doar o colectie de reguli facute in trecut de niste oameni, de multe ori ignoranti cu privire la realitate. In Romania, legea este doar o colectie de plagiarisme legislative din trecutul altor tari europene. Tin sa va reamintesc ca sclavia era legala, ca blasfemia era pedepsita cu moartea, si ca s-au petrecut nenumarate masacre si orori in numele legii la un moment dat. Pana nu demult, homosexualitatea era ilegala.

Chiar trecerea marijuanei in ilegalitate a fost cauzata de influenta corupta a unor corporatii farmaceutice dominante pe piata mondiala in urma cu aproape in secol, aceleasi organizatii si corporatii care au creat filme si literatura false, de propaganda, impotriva marijuanei.

In timp ce mai multe tari din Vest, inclusiv SUA, se indreapta spre progres prin legalizarea marijuanei, in Romania inca sunt oameni ca dumneavoastra care sustin legi retrograde si inapoiate, si distrug viata unor oameni care nu fac rau nimanui. Probabil ca doriti si ca homosexualii sa fie aruncati in inchisori, avorturile sa devina ilegale, si ateii sa fie scosi in afara legii. In ritmul asta, vom ramane pentru intotdeauna latrina Europei, tara cu cea mai nespalata si analfabeta populatie din Europa.
weedmastersr, ce nume :)
Ai avut de-a face cu multi procurori... in ce context si ce s-a intamplat??

Atentie! Daca raspunzi procurorului: Da, am consumat marijuana mai demult, am studiat despre aceasta substanta, am consumat responsabil etc. Ce te freaca pe tine grija, procuror, ce fumez eu acasa, in exercitiul dreptului meu la viata privata?
Eventual am consumat ca ritual etc. Da, dl. procuror, eu sunt de la religia Wicca sau Church of Euthanasia... ai vreo problema cu liberatea mea de constiinta?

Apreciez ca legea care interzice consumul in spatiu privat apare neconstitutionala, incalcand prev. art. 8 Conv. EDO. Opinii??
Adoptand o asemenea atitudine, de om informat, responsabil... cum o sa reactioneze procurorul?
Si, repet, daca nu are dovezi ca ai achizitionat droguri in scopul consumului... in ce temei sa rastoarne prezumtia de nevinovatie?
Zici ca ti-au cazut cheile sub banca si asa ai vazut. Poti sa dai raspunsuri inteligente la orice intrebare.
Ultima modificare: Luni, 1 Mai 2017
aidu, utilizator

Alte discuții în legătură

Droguri de risc (canabis) Petronius836 Petronius836 Detinerea de droguri de risc pentru consum propriu prev. de art 4 alin 1 din legea nr 143 /2000 . Am fost prins anul trecut cu tigara artizanala ( canabis 0.4 ... (vezi toată discuția)
Posesie marijuana GabelloBtg GabelloBtg Am fost perchezitionat de catre jandarmerie si s-a gasit asupra mea un \"dispozitiv de maruntit\" numit Grinder si un plic cu cateva firicele de tutun. Nu sunt ... (vezi toată discuția)
Marijuana bogdan12x bogdan12x Am fost prins in luna mai cu un sfert de tigara cu marijuana in ea. Am fost dus la sectie sa dau o declaratie dar fiind foarte stresat de ce se intampla si ... (vezi toată discuția)